Mizeria din spitale, amendată de DSP Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii au sancţionat două unităţi cu 3.000 de lei. Conform specialiştilor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Ministerul Sănătăţii va ţine cont de rezultatele acestor controale la ierarhizarea unităţilor.

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a controlat, în total, 69 de secţii şi compartimente, 2 ambulatorii integrate, 10 blocuri alimentare, 62 oficii şi 9 spălătorii, din 7 spitale publice din judeţul Sibiu. Mare le-a fost mirarea inspectorilor când au ajuns în Blocul Alimentar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

„Aici sunt mari probleme legate de colectarea deşeurilor. Legea sanitară nu permite absenţa recipienţilor pentru colectarea deşeurilor, iar în Blocul Alimentar existau recipienţi improvizaţi din cutii de carton. Pentru aceste deficienţe am acordat amendă. În spital am găsit nereguli legate de neîntreţinerea corespunzătoate a toaletelor, dar şi chestiuni legate de nerespectarea procesului de spălare pe mâini a personalului“, spune Lucian Blăguţiu, directorul adjunct al DSP Sibiu.

Reprezentanţii firmei care administrează Blocul Alimentar, serviciu care a fost externalizat de mai mulţi ani, susţin că deja s-au conformat. „Am cumpărat deja recipienţi din plastic aşa cum ni s-a atras atenţia şi am vorbit şi cu o firmă care să vină să ridice deşeurile alimentare, pentru că şi aceea era o problemă. Nu puteam arunca deşeurile oriunde. Amenda deja am plătit-o“, afirmă Adrian Pascu, administratorul Blocului Alimentar din cadrul spitalului.

Tot în Spitalul Judeţean, inspectorii DSP au solicitat respectarea uşilor securizate cu cartele. În opinia lor, în condiţiile în care accesul este liber, dezinfecţia şi dezinsecţia nu poate fi efectuată corect. „Încercăm să remediem, în cel mai scurt timp, micile deficienţe constatate.“, spune Raluca Puşcă,purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Şi la spitalul din Mediaş au foat găsite nereguli asemănătoare, iar unitatea a fost şi ea amendată, dar pentru faptul că spălarea lenjeriei bolnavilor era efectuată împreună cu hainele cadrelor medicale, cu aceeaşi maşină de spălat. În total, cele două amenzi se ridică la trei mii de lei.

Sacţiuni peste tot
Pentru deficienţele constatate în cele şapte unităţi spitaliceşti s-au acordat 53 sancţiuni contravenţionale: 51 de avertismente şi 2 amenzi în valoare totală de 3000 lei, cu termene de remediere de maximum 120 de zile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite