Un poliţist din Satu Mare a fost trimis în judecată pentru şpagă. Ce sumă a cerut subofiţerul să închidă ochii la infracţiuni

Un poliţist din Satu Mare a fost trimis în judecată pentru şpagă. Ce sumă a cerut subofiţerul să închidă ochii la infracţiuni

FOTO: generic

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare a fost trimis în judecată pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant cu o şpagă de 500 lei, fiind al doilea caz de corupţie vizând un angajat MAI cu care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au sesizat instanţa în decurs de două zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

George Feher, agent şef principal în cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare a fost prins în flagrant în decembrie 2017 după ce a primit de la un denunţător 500 lei, banii reprezentând, însă, doar diferenţa dintre contravaloarea unui set de jante din aliaj (900 lei) pe care îl ceruse şi a unui set de jante de tablă(400 lei), pe care denunţătorul i l-a livrat. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul Marius Iancu, bunurile au fost pretinse şi primite de poliţist ca să nu înregistreze un dosar penal pentru o faptă anterior constatată.

Ancheta care a urmat, realizată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, a scos la iveală că subofiţerul nu era la prima faptă. Potrivit procurorului, Feher ar mai fi pretins în 6 iunie 2017 suma de 10.000 lei iar o zi mai târziu şi-a modificat pretenţia la 15.000 lei, banii fiind pretinşi de la o altă persoană, tot denunţător în cauză şi tot "ca să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu": 

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Satu Mare, acolo unde a fost înregistrată şi cauza vizându-l pe agentul Ciprian Ioan Dragoş-Crasnai, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi pe soţia acestuia, Monica Gheorghina Dragoş Crasnai, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare,trimişi în judecată  pentru luare de mită, după ce ar fi luat în mai multe rânduri şpăgi în bani, produse alimentare dar şi alte bunuri.
 
Potrivit surselor „Adevărul“, poliţistul ar fi cerut mită în timpul unor acţiuni realizate pentru prevenirea fraudelor, la societăţi comerciale din Satu Mare, în timp ce soţia lui lua şpăgi în timpul inspecţiilor, atenţiile primite sub formă de carne, cozonaci, detergenţi dar şi alte bunuri, find găsite parţial în timpul percheziţiilor dispuse în caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: