Jurământ scris, în faţa preotului, că se lasă de băut: „Până la Crăciunul din 2020 nu pun alcool în gură, în afară de 1 litru de bere pe zi“

Jurământ scris, în faţa preotului, că se lasă de băut: „Până la Crăciunul din 2020 nu pun alcool în gură, în afară de 1 litru de bere pe zi“

Inedita adeverinţă a fost parafată şi semnată de parohul Bisericii ortodoxe din Tăşnad, Marian Crainic

Un enoriaş al Bisericii ortodoxe din localitatea sătmăreană Tăşnad a jurat în lăcaşul sfânt că se lasă de băutură, iar ca dovadă a făgăduinţei preotul i-a emis şi adeverinţă, înregistrată după toate regulile "lumeşti", cu număr, parafă şi semnătură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inedita adeverinţă, purtând semnătura parohului Bisericii, Marian Crainic, fost protopop ortodox, a fost făcută publică pe portalul presasm.ro, are antetul parohiei şi semnătura preotului paroh Marian Crainic.
 
Documentul "adevereşte" că enoriaşul a depus jurământul în faţa Oficiului parohial Tăşnad, "că începând de azi, 17.06.2019, ora 0.00, şi până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool în gura lui, în afara de 1 litru de bere pe zi".
 
Documentul se încheie, aşa cum se cuvine, "Aşa să-i ajute Dumnezeu!".
 
Potrivit unui preot sătmărean, citat de publicaţie, adeverinţa confirmă un obicei al preoţilor din zona Tăşnadului. Pentru a-i convinge pe ţigani să se lase de băutură, "negociază" cu ei consumul zilnic permis.
 
 
”Este o practică în zona Tăşnadului ca ţiganii să uite de băutură. Variantele sunt multiple: deloc, 100 ml de tărie, două sticle de bere, 500 ml de vin etc. Ideea este că ei cer adeverinţă din două motive: să le arate potenţialilor angajatori că nu consumă deloc sau consumă cu moderaţie alcool”, a spus preotul.
 
Adeverinţele se eliberează apoi ca amatorii de alcool să le arate potenţialilor angajatori că sunt buni pentru a fi angajaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: