Şoferul beat şi drogat care a ucis doi tineri, de Crăciun, este cercetat în libertate. Decizia, aspru criticată

Şoferul beat şi drogat care a ucis doi tineri, de Crăciun, este cercetat în libertate. Decizia, aspru criticată

Doi tineri au murit după ce un tânăr băut şi drogat i-a izbit din plin cu o dubă FOTO IPJ Satu Mare

Decizie controversată a Judecătoriei Maramureş. Vinovatul pentru producerea accidentului în care doi tineri au murit în ziua de Crăciun, în Baia Mare, a fost scos din arest şi plasat sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi tineri şi-au pierdut viaţa în urmă cu trei luni, exact în ziua de Crăciun, în Baia Mare. Se pregăteau să meargă împreună la colindat, iar când intenţionau să urce într-un taxi pentru a pleca, aceştia au fost izbiţi din plin de un autoturism care venea din sens opus.
 
La volan se afla Sorin M., un tânăr din Sălaj care înainte de a se urca la volan a consumat băuturi alcoolice, dar şi cocaină. La momentul impactului, ceasul din bordul vehiculului s-a oprit la 100 km/h, iar cei doi tineri au fost pur şi simplu spulberaţi.
 
Au trecut trei luni de la tragedia care a cutremurat o ţară întreagă, iar acum magistraţii au luat o decizie care a şocat din nou opinia publică: şoferul vinovat de producerea accidentului a fost scos din arestul preventiv şi plast sub control judiciar. Practic, bărbatul se află în libertate, fiind nevoit să respecte câteva condiţii. 
 
”Soluţia pe scurt: În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 242 alin. 2 Cod de procedură, art. 207 Cod procedură penală şi art. 215 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul MAN ANIEL SORIN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1, 2 şi 3 Cod penal, vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 196 alin. 1 şi 4 Cod penal şi conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive prevăzută de art. 336 alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, măsură dispusă prin încheierea penală nr. 4145/26.12.2020 a Judecătoriei Baia Mare, definitivă prin necontestare, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 60/UP din 26.12.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar prevăzută de art. 215 indice 1 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile”, se arată în decizia magistraţilor.
 
Acum, Sorin M., este nevoit să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, iar dacă îşi schimbă domiciliul acesta este obligat să înştiinţeze instanţa. 
 
”În temeiul art. 215 alin. 1 Cod de procedură penală pe timpul cât se află pe control judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia municipiului Baia Mare, jud. Maramureş, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 lit. a şi i Cod de procedură penală cât se află pe control judiciar inculpatul are următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; – să nu conducă niciun vehicul. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în liberate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se mai arată în sentinţa emisă. 

Decizia instanţei, care paote fi atacată de procuori, a stârnit reacţii de dure în spaţiul virtual, sute de oameni protestând faţă de eliberarea celui vinovat de moartea tinerilor.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

O crimă şocantă şi trei variante de sentinţă. Ce posibilităţi are judecătorul de la Tribunalul Alba

Decizie şocantă în instanţă: bărbatul care a filmat o fetiţă de 10 ani dezbrăcată, trimis să muncească la şcoala generală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările