FOTO Un câine a păzit un ciclist accidentat pe un drum de munte, până au ajuns jandarmii să-l salveze

FOTO Un câine a păzit un ciclist
accidentat pe un drum de munte, până au ajuns jandarmii să-l salveze

FOTO IJJCS

Un reşiţean a primit primul ajutor de la un câine, după ce a căzut cu bicicleta şi s-a accidentat destul de grav. Informaţia a fost comunicată de Biroul de Presă al Jandarmeriei Caraş-Severin, jandarmii fiind primii ajunşi pe traseu pentru a-l ajuta pe ciclist.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgenţă 112, luni,16 iulie, în jurul orei 22.00, jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din mun. Reşiţa, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă.

La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei şi se afla intr-o stare uşoară de hipotermie. Primul salvator al bărbatului a fost un câine, care imediat după producerea incidentului s-a aşezat lângă victimă şi l-a protejat, incălzindu-l cu corpul său. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea jandarmilor. La faţa locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin pentru a transporta persoana la spital. Până la refacerea fizică a ciclistului, bicicleta se află în custodia Postului de Jandarmi Montan Văliug
”, se arată în comunicatul de presă, transmis de jandarmii cărăşeni.

Câinele a vrut să se urce în ambulanţă cu rănitul

Reşiţeanul accidentat pe traseul montan se numeşte Ion Marin, are 45 de ani şi este pasionat de călătoriile cu bicicleta. Omul a detaliat pentru „Adevărul“, toată povestea întâmplării prin care a trecut. “Chiar aşa a fost! Eu sunt un biciclist împătimit şi colind zona Caraşului. Luni după-masă am plecat să colind către Semenic. La Văliug am făcut un popas, după atâta efort, şi am întâlnit un câine. Am mâncat eu şi i-am dat din mâncarea mea. M-a însoţit pe tot traseul, dar la coborâre, se şi înserase, am dat într-o groapă şi am căzut. Câinele a venit la mine, m-a lins pe bot şi se tot lipea de mine. A vrut să se urce după mine în ambulanţă şi, când am plecat, a fugit după noi. Pot să spun că a avut grijă de mine pe toată perioada cât am stat acolo, prăbuşit”, spune Ion Marin, care este internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Când se va externa, omul vrea să caute câinele şi să vadă ce s-a întâmplat cu el. Se gândeşte chiar şi să-l ia acasă, însă spune că asta e destul de complicat, pentru că locuieşte la bloc. Ion Marin spune că însă că, dacă nu are stăpân, va căuta variantă să se îngrijească de el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: