Scrisoarea celor zece mame concediate, trimisă Mariei Băsescu

Scrisoarea celor zece mame concediate, trimisă Mariei Băsescu

„Suntem mai multe în situaţia aceasta. Nu toate au avut curajul să semneze scrisoarea”, spune Iulia Mircea, disponibilizată de la Hidroelectrica

Zece angajate ale Hidroelectrica disponibilizate recent au trimis soţiei preşedintelui şi soţiei premierului o scrisoare prin care cer acestora să ia atitudine faţă de „abuzul fără precedent“

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele zece foste angajate de la Hidroelectrica au primit pe data de 10 iunie decizia de desfacere a contractului de muncă. Femeile din Gorj, Olt sau Caraş-Severin au decis să redacteze o petiţie în care spun că sunt în concediu de maternitate şi nu ar fi fost normal să fie concediate tocmai în această perioadă vulnerabilă. Ele fac apel la soţia preşedintelui şi la cea a premierului să le înţeleagă situaţia şi să le ajute.
 
 „Suntem un grup de femei recent devenite mame sau pe cale de a deveni, salariate ale SC Hidroelectrica SA, diferite filiale, care am primit preaviz de concediere, deşi contractele noastre individuale de muncă sunt suspendate pentru concediul de creştere şi îngrijire a copilului“, aşa începe scrisoarea. 
 
Femeile spun că, fiind concediate, nu vor mai putea  să-şi crească şi să-şi întreţină copiii. „Statul român este condus şi reprezentat de soţii dumneavoastră care, prin îngăduinţa lor faţă de deciziile administratorului judiciar al SC Hidroelectrica SA, se fac vinovaţi pentru complicitate în urma căreia, prin derogare de la lege şi dreptate, am fost lăsate fără mijloace de existenţă, noi şi copiii noştri, unii nenăscuţi încă. În numele cărei legi sau raţiuni poţi concedia o femeie însărcinată sau o mamă care îşi creşte pruncul?“, mai spun cele zece femei. 
 
„NU AVEAM CE FACE CU ELE“
 
Administratorul judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza, spune că situaţia nu este chiar aşa dramatică. Cele care au născut rămân în continuare în concediu maternal, cât prevede legea, iar cele care nu au născut încă pot primi acest concediu şi din şomaj. „Nu aveam ce face cu ele, Hidroelectrica nu are nevoie de zeci de economişti. Toate cele zece doamne erau personal TESA. Şi n-au rămas pe drumuri: au angajaţi la Hidroelectrica şi soţii, fraţii sau părinţii. La 5.000 de angajaţi ai Hidroelectrica sunt aproape 3.000 de copii“, a declarat Borza. 
 
„Noi 10 am semnat acea scrisoare deschisă, însă suntem mai multe angajate în situaţia aceasta. Nu toate au avut curajul să semneze scrisoarea“, a declarat Iulia Mircea, din Olt, una dintre semnatare, fost inginer chimist în cadrul Hidroelectrica. Scrisoarea se încheie cu o rugăminte: „În calitatea domniilor voastre de femei, de mame şi de oameni, vă rugăm să vă alăturaţi cauzei noastre, pentru a lua atitudine publică împotriva acestui abuz fără precedent“. ;
 
Suntem mai multe în situaţia aceasta. Nu toate au avut curajul să semneze scrisoarea.
Iulia Mircea
disponibilizată de la Hidroelectrica

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările