Resita: VIDEO Pietrele din Banat au valoare turistică (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni de afaceri din Reşiţa şi Serbia au fost la Babacaia.

Printr-un proiect cu finanţare europeană, două regiuni vecine vor să facă bani din turism.

Fundaţia „Activity” din Reşiţa împreună cu Universitatea „Eftimie Murgu”, dar şi cu Primăria Veliko Gradişte, încearcă să deschidă orizonturile turistice către acele zone în care se află pietre celebre.

Pe listă sunt incluse: colecţia de mineralogie estetică de la Ocna de Fier a lui Constantin Gruiescu, micuţa insulă Babacaia de pe Dunăre - important punct turistic pentru Coronini şi Moldova Nouă, conul vulcanic din Munţii Locvei sau celebra marmură de Ruşchiţa. Constantin Gruiescu a prezentat unei delegaţii sârbe şi operatorilor de turism prezenţi, ieri, la un seminar, bogăţia şi frumuseţea pietrelor Banatului, povestea colecţiei sale, dar şi a altor „nestemate ale pământului” pe care regiunea le are.

Astăzi s-a plecat spre Babacaia, unde se va discuta despre potenţialul turistic al acesteia şi vor avea loc mai multe întâlniri cu proprietarii de pensiuni de pe Clisura Dunării. Ceea ce încearcă Fundaţia Activity să facă este să depăşească barierele de comunicare dintre români şi sârbi.

„Şi noi şi vecinii noştri trăim cu falsa impresie că ne cunoaştem bine. Însă, lucrând ca voluntar la foarte multe proiecte transfrontaliere, am avut marea surpriză să constat că lucrurile stau exact pe dos”, a spus Liubiţa Raichici, unul dintre participanţi, „Personal, cred că spiritul sârbesc, mai intens sau mai slab, este prezent în tot Banatul. Şi, în special, în Clisura Dunării”, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul, Excelenţa Sa Dragomir Radencovic, consulul Serbiei în România.

Spiritul sârbesc, mai intens sau mai slab, este prezent în tot Banatul
Dragomir Radencovic, consulul Serbiei

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite