Pădurea din Parcul Naţional Domogled arde de cinci zile. Focul s-a extins şi a mistuit hectare întregi de pin şi fag

Pădurea din Parcul Naţional Domogled arde de cinci zile. Focul s-a extins şi a mistuit hectare întregi de pin şi fag

Foto ISU Caraş-Severin

Pompierii din patru judeţe intervin în cea de-a cincea zi pentru a stinge incendiul din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alături de cei 140 de oameni, angajaţi ISU şi ai Romsilva, în zonă acţionează şi două elicoptere, care au efectuat până în prezent zeci de aruncări de apă. Luni seara, pompierii s-au retras, iar marţi au început o nouă intervenţie, însă zona în care s-a extins focul nu mai pemite acţiunea la sol.

“Continuă intervenţia. Elicopterele au efectuat deja o misiune de recunoaştere şi două aruncări cu apă.După recunoaşterea efectuată din elicopter, incendiul pare să se fi extins într-o yonă imposinil de parcurs pe jos”, au comunicat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Incendiul din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei a izbucnit vineri. Un turist a anunţat, în jurul orei 15:00, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane. Au ars peste 3 ha, o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi într-o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1100 m, la 25 km distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Pentru stingerea focului au fost mobilizate forţe din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Timiş, Gorj şi Mehedinţi, angajaţi ai Ocolului Silvic şi două elicoptere.

De asemenea, au fost trimise în sprijin mijloace de intervenţie - rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele judeţene Bucureşti-Ilfov, Arad, Hunedoara şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările