Ciorbă din inimi de varză acră, cu bucăţele de costiţă afumată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Bucătarul reşiţean Uica Mihai le îndeamnă pe gospodine să nu mai arunce inimile de varză murată atunci când pregătesc sarmalele. Le pot folosi pentru a pregăti o ciorbă delicioasă.

Uica Mihai are o reţetă de ciorbă în care ingredientul de bază sunt aceste inimi de varză, despre care spune că e foarte gustoasă. Iată, mai jos, cum se procedează.

 “Când pregăteşti foile de varză acră pentru sarmale, îţi rămân inimile mici şi aurii pe care să le aduni în butoi separat, ca să le ai la îndemână pentru zeama asta.

Şi mai întâi să dai pe răzătoare câteva cepe care au scăpat de îngheţ. Şi un morcov. Şi toacă o legătură întreagă de pătrunjel verde. Iar mai întâi în oala înaltă să frigi bucăţele mici de costiţă afumată ca să lase grăsime, apoi să arunci acolo legumele şi să le dinstui uşurel.

Când prind ele să se înmoaie, să pui şi inimile de varză numai tăiate în două şi nici spălate şi nici desărate. Şi când începe oala să prindă aburi să stingi lucrătura cu apă îndoită cu vin dulce, alb. Şi să mai pui o linguriţă de piper boabe şi una de chimion pe care mai întâi îl prăjeşti niţel în tigaie. Şi să mai pui doi cartofi întregi, căpăceşti şi uiţi de oală cam un ceas, la foc moale.

Dacă ai varză meseriaşă, o să vezi că toate aromele ei de la murat o să treacă în zeama pe care numai să o dregi cu smântână cu ardei iute pisat şi cu un strop de hrean ras. Şi poate să ningă un vifor întreg, tu o să ai primăvară în suflet", spune bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite