Caz de o cruzime ieşită din comun, anchetat de poliţişti. O femeie şi-a găsit calul cu gâtul tăiat

Caz de o cruzime ieşită din comun, anchetat de poliţişti. O femeie şi-a
găsit calul cu gâtul tăiat

FOTO Ioana Zvunca

Poliţiştii timişeni anchetează o situaţie mai puţin obişnuită, într-un sat din Timiş. O femeie a reclamat că şi-a găsit calul mort, cu gâtul tăiat.

“Poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, că şi-a găsit calul înjunghiat în zona gâtului, pe o păşune în apropierea localităţii Cliciova. Animalul se afla nesupravegheat pe păşunea respectivă. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept”, ne-a declarat Ionuţ Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Ioana Zvunca, femeia care şi-a găsit calul înjunghiat a povestit pentru Adevărul cum s-a întâmplat totul. “L-am lăsat, joi trecută, să pască pe câmp şi seara când am venit de la Lugoj, l-am căutat şi nu l-am mai găsit. M-am gândit că o fi intrat pe holda cuiva şi poate o fi făcut stricăciuni, deşi în perioada asta nu văd ce ar mai fi putut strica, dar m-am gândit ca s-a întâmplat şi l-o fi luat acasă până îi plătesc paguba. După două zile l-a găsit un cioban, care a observat că nu-i mai veneau câinii la stână şi s-a dus să-i caute, şi i-a găsit mâncând din cal”, spune proprietara.

Femeia susţine că bănuieşte pe cineva însă nu poate face nicio acuzaţie pentru că nu are dovezi, însă aşteaptă ca poliţiştii să-l găsească pe făptaş şi să-l pedepsească. 

“Nu vă pot spune numele omului, dar a sunat-o pe mama şi a ameninţat-o că dacă vrea să-şi mai vadă calul în viaţă să-l ia de pe câmp şi să-l ţină acasă. M-am dus atunci şi l-am luat şi l-am ţinut acasă, închis, până joia trecută când i-am dat drumul din nou. Domnul respectiv a spus că-i calcă recolta, dar nu a fost doar al meu şi i-am spus că dacă i-a făcut pagube sunt de acord să-l despăgubesc”, a declarat femeia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: