15 cetăţeni din Irak şi Siria au trecut ilegal frontiera din Serbia în România

15 cetăţeni din Irak şi Siria au trecut ilegal frontiera din Serbia în România

Poliţiştii în acţiune FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa (judeţul Caraş Severin) au depistat 15 cetăţeni din Irak şi Siria, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa - judeţul Caraş Severin au depistat, vineri seara, în localitatea de frontieră Comorâşte, 15 persoane, cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Aceştia au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.
 
“În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele 15 persoane sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 12 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani. Întrucât unul dintre adulţi a acuzat o stare de rău, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea acordării de îngrijiri medicale. În prezent, starea lui de sănătate este stabilă şi se află la sediul sectorului poliţiei de frontier”, au transmis cei de la Poliţia de Frontieră.
 
Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.
 
Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: