Transalpina Ski Resort se deschide sâmbătă. Pârtia de schi din Voineasa ar putea funcţiona fără salvamontişti

Transalpina Ski Resort se deschide sâmbătă. Pârtia de schi din Voineasa ar putea funcţiona fără salvamontişti

Pârtia se deschide sâmbătă, la ora 11.00. Foto primariavoineasa.ro

Cu doar două zile înainte de deschiderea pârtiei de schi Transalpina Ski Resort, primăria Voineasa are o nouă problemă. Salvamontiştii spun că nu vor rămâne pe pârtie dacă nu sunt plătiţi. Şeful Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, afirmă că salvamontiştii au prestat muncă în folosul comunităţii timp de patru luni, iarna trecută.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Salvamontiştii sunt dispuşi să-i supravegheze pe turiştii prezenţi la schi pe pârtia din Voineasa doar dacă vor fi plătiţi.
 
“În adresele pe care le-am primit ni se solicită să muncim pe degeaba, să muncim ca anul trecut fără să primim bani şi să dormim pe jos. În 2012, ne-a rugat domnul preşedinte Cîlea să-I ajutăm pe cei din Voineasa dar văd că s-a împământenit chestia asta, noi să muncim degeaba şi nu ni se pare normal lucrul ăsta, nu vrem să mai muncim gratis patru luni. Primăria Voineasa trebuia să treacă în contractul de administrare al pârtiei şi acest aspect”, susţine Mircea Lera.
 
Gheorghe Stanciu, edilul-şef din Voineasa, mizează că salvamontiştii vor fi trimişi pe pârtie şi în acest an de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Ion Cîlea. 
 
“Eu nu ştiam de chestia asta. Domnul Lera e angajatul domnului Cîlea şi nu face ce vrea dânsul. Salvamontul e plătit de CJ, salvamontiştii sunt angajaţi ai CJ şi sunt plătiţi”, declară primarul staţiunii Voineasa. 
 
Dată fiind situaţia, edilul admite că nu e un lucru imposibil să încheie un contract cu salvamontiştii.
 
“Nu poate să-I plătească domnul Faur. Eu pot să-I plătesc din încasările de la pârtie, dar trebuie să închei un contract separat cu salvamontiştii”, spune Gheorghe Stanciu.
 
Pentru că are o datorie de aproape 11 milioane euro, inclusiv TVA,  primăria va împărţi încasările cu firma care a executat lucrările. Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru pârtia de schi de la Voineasa de aproape doi ani deşi lucrările sunt executate în proporţie de 92 %, iar constructorul a dat în judecată primăria şi are o hotărâre executorie.  
 
Zeci de mii de turişti au schiat pe Transalpina Ski Resort iarna trecută.
 
Citeste si:
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările