Râmnicu Vâlcea: “Hackerii”, prinşi cu droguri şi acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunea a pus punct unei reţele de fraudă informatică întinse în Vâlcea, Olt şi Sibiu. Pe lângă "arsenalul" obişnuit, găsit la descinderi, oamenii legii au descoperit cannabis, acte şi bancnote contrafăcute.

UPDATE ORA 10.00 - Nouă persoane au primit mandate de arestare preventivă

Potrivit surselor din IPJ, cei 19 tineri reţinuţi vor fi prezentaţi azi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pe parcursul întregii zile de ieri 19 persoane ce făceau parte dintr-o reţea de fraudă informatică au fost aduse la Direcţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea pentru audieri. Împrăştiaţi în trei judeţe - Vâlcea, Olt şi Sibiu, tinerii sunt acuzaţi de către procurorii DIICOT că făceau parte dintr-o grupare ce avea ca principal scop fraudarea cetăţenilor străini prin intermediul internetului. Poliţiştii spun că peste 100 de persoane din afara ţării au fost identificate ca victime ale reţelei ce a reuşit să creeze un prejudiciu calculat de procurori la peste 100.000 de euro. „S-au efectuat 28 de percheziţii, din care 23 în Vâlcea, două în Olt şi trei în Sibiu. Poliţiştii au identificat zeci de laptopuri, telefoane mobile şi hard-disck-uri folosite în activitatea lor infracţională. Pe lângă acestea au mai fost găsite şi două grame de canabis, trei cărţi de identitate contrafăcute, un permis de conducere fals dar şi o bancnotă de 100 de lei falsă", se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Poliţiştii au mai ridicat de la domiciliile percheziţionate 800 de lei, 800 de euro şi 3000 de forinţi despre care se presupune că ar proveni din înşelăciunile de pe internet.


Cinci persoane date în consemn la frontieră


Pentru că nu au reuşit să dea de încă cinci membrii ai reţelei procurorii au cerut pentru aceştia insituirea unui consemn la frontieră. Potrivit procurorilor DIICOT modul de operare era cel obişnuit unei astfel de grupări. „Suspecţii accesau site-uri de tranzacţii online oferind spre vânzare bunuri inexistente. Prin intermediul datelor altor persoane reuşeau să primească fie contravaloarea bunurilor fie taxe de expediere", spun surse oficiale DIICOT Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite