Râmnicu Vâlcea: Angajaţii din primăria Râmnicului sfidează criza

Hotărârile prin care s-au majorat salariile angajaţilor din primăriile Râmnicului şi Bujoreni sunt atacate în contencios administrativ de prefect.

Ştiri pe aceeaşi temă

   Consilierii locali ai municipiului Râmnicu Vâlcea au aprobat în luna mai o hotărâre prin care au inclus în salarii, de la întâi iunie 2010, un spor. „E un supliment salarial care e raportat la schema de salarizare din Ministerul Administraţiei şi Internelor. El e conform legii. Trebuie să avem salarii la fel ca salariaţii din Prefectură şi Consiliu Judeţean", a declarat, astăzi, Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Râmnicului. Potrivit hotărârii, funcţionarii debutanţi beneficiază de un spor între 30 şi 50 lei, şefii de departament între 100 şi 150 lei şi directorii între 150 şi 500 lei. Tot printr-o hotărâre, consilierii locali din comuna Bujoreni au mărit salariile unităţii administrative cu 25%. „Hotărârile celor două unităţi administrative, respectiv Râmnicu Vâlcea şi Bujoreni, de a majora salariile în pofida Legii 330, vor fi atacate în contencios administrativ", a declarat prefectul Petre Ungureanu.


 Opt funcţionari la 7.000 de locuitori


   La ora actuală un funcţionar cu studii superioare care lucrează în primăria Bujoreni, opt ore pe zi cu publicul, are salariu de 500 lei. „Consilierii au aprobat, luna trecută, creşterea salariilor cu 25% pentru că ne-au plecat patru funcţionari. Acum se ia 25% din salariu şi oamenii râmân tot cu 500 lei. Îmi e şi ruşine să îi pun la muncă", spune primarul Alexandru Roşu. Localitatea are 7.000 de locuitori şi în primărie mai sunt opt funcţionari. „În alte primării se dau afară, noi suntem sub normativ. Cu primar, secretar, viceprimar suntem 11 angajaţi. La populaţia pe care o are comuna ar trebui să fim cel puţin 15", a mai precizat Roşu. Prefectul le recomandă secretarilor localităţilor vâlcene să studieze cu atenţie ordonanţa de urgenţă emisă de Guvern în 30 iunie 2010, privind reducerea personalului din aparatul administrativ.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările