Licitaţie cu cântec la Primăria Râmnicu Vâlcea

Licitaţie cu cântec la Primăria Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea trebuia să demareze lucrările pentru reabilitarea parcului anul trecut. Foto Adevărul

Un nou scandal a izbucnit la primăria Râmnicu Vâlcea din cauza unei licitaţii pentru reabilitarea Parcului Zăvoi.  Primarul interimar Ion Gigi Matei spune că  fostul edil, democrat liberalul Romeo Rădulescu, a lăsat  un caiet de sarcini cu dedicaţie pentru acest proiect, cu cerinţe pe care le putea îndeplini o singură firmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pentru modernizarea parcului Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, primăria a accesat şapte milioane de euro, inclusiv TVA, de la Uniunea Europeană. 
 
Prima licitaţie pentru desemnarea unei firme care să realizeze lucrările a fost organizată anul trecut, imediat după alegerile locale. 
 
Licitaţia a fost contestată de participanţii nemulţumiţi de condiţiile impuse în caietul de sarcini şi urmează să fie reluată în scurt timp. 
 
Primarul interimar Ion Gigi Matei spune că Romeo Rădulescu a întocmit o documentaţie cu “dedicaţie” şi aşteaptă ca proiectantul să modifice anumite cerinţe din caietul de sarcini.
 
„Comisia de licitaţie a hotarât reluarea procedurii de achiziţie publică pentru că niciunul dintre ofertanţi nu a îndeplinit condiţiile din caietul de sarcini. Specialiştii spun că a fost un caiet de sarcini cu dedicaţie, aşa spun şi observatorii Direcţiei Finanţelor Publice. Erau cerinţe care puteau fi îndeplinite de o singură firmă. Suntem în discuţii să se completeze caietul de sarcini în aşa fel încât să fie permis accesul egal pentru toţi ofertanţii. Aşteptăm completările solicitate în urmă cu câteva luni astfel încât, până la sfârştiul lunii, să putem relua licitaţia” , declară Ion Gigi Matei.
 
Potrivit declaraţiilor primarului interimar Ion Gigi Matei, în caietul de sarcini se specifică că fibra de sticlă pentru locurile de joacă din parc trebuie să fie produse într-un singur loc din Turcia, iar firma producătoare ar avea legături cu DELTA ACM, o societate care a executat mai multe lucrări pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.
 
Romeo Rădulescu:  „Au pierdut banii!”
 
Fostul edil al Râmnicului, deputatul Romeo Rădulescu neagă toate acuzaţiile şi spune că actuala conducere a primăriei a pierdut finanţarea pentru proiect întrucât nu a fost în stare să organizeze o  licitaţia. Romeo Rădulescu a ţinut să precizeze că nu mai era în primărie în momentul când s-a ţinut licitaţia pentru reabilitarea parcului.
 
Foto
Romeo Rădulescu, fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea
 
 
Nu este adevărat! Încearcă să ascundă nepuţinţa lor, faptul că au pierdut finanţarea europeană. Caietul de sarcini a trecut de verificarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) şi de alte trei verificări ale organismelor abilitate, printre care Ministerul Dezvoltării şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud- Vest Oltenia.
ANRMAP nu le dădea voie să facă licitaţie dacă acest caiet de sarcini era cu dedicaţie.
Au pierdut finanţarea de 7 milioane euro pentru că nu au folosit banii când trebuia!”, spune deputatul Romeo Rădulescu, fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. 
 
La rândul său, Ion Gigi Matei susţine că Râmnicu Vâlcea nu a pierdut banii pentru acest proiect.
 
Nu s-a pierdut nicio finanţare. Ultima factură de tragere e pentru luna iulie 2015. Reabilitarea parcului e un proiect care se poate realiza în trei sau patru luni, care se poate implementa repede. Îi doresc domnului Romeo Rădulescu să fie sănătoas şi să-şi vadă de treabă, în Parlament, că ne-a lăsat multe greutăţi. Să fie liniştit că o să facem toate lucrările, inclusiv parcul Zăvoi şi pasajul suprateran de pe Tudor Vladimirescu”, afirmă primarul interimar.
 
În luna aprilie, primarul Emilian Frâncu, ales de râmniceni în iunie 2012, a fost arestat pentru fapte de corupţie. Acesta este judecat  în stare de arest pentru că ar fi cerut şpagă unui arhitect din Bucureşti care câştigase o lucrare în Râmnicu Vâlcea.
 
În lipsa acestuia,  viceprimarul Ion Gigi Matei a fost ales de Consiliul Local să exercite atribuţiile funcţiei de primar.
 
La rândul său, Romeo Rădulescu l-a succedat în fruntea primăriei Râmnicu Vâlcea pe Mircia Gutău, edilul care a fost condamnat, în 2010, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările