UPDATE Crimă urmată de incendiu la Muereasca - Vâlcea. Un bărbat şi-a omorât fosta soţie şi apoi şi-a incendiat casa, dar a scăpat cu viaţă

UPDATE Crimă urmată de incendiu la Muereasca - Vâlcea. Un bărbat şi-a omorât fosta soţie şi apoi şi-a incendiat casa, dar a scăpat cu viaţă

Casa incendiată de criminalul din Muereasca Vâlcea, Foto: ISU Vâlcea

În dimineaţa zilei de 11 aprilie, un localnic din comuna Muereasca, judeţul Vâlcea, a fost descoperit la 100 de metri de casă agonizând. Avea arsuri pe aproape jumătate de corp. Cercetările preliminare au scos la iveală că bărbatul şi-a dat foc la casă şi din nu se ştie ce motiv flăcările l-au transformat în victimă. Ulterior, s-a aflat că mai întâi şi-a omorât ibovnica, la ea acasă. Parchetul Vâlcea face acum cercetări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update, ora 12.30: Gheorghe Georgescu se numeşte bărbatul care şi-a ucis fosta soţie şi apoi şi-a incendiat gospodăria. 

Cei doi divorţaseră de câteva luni, din noiembrie anul trecut, după cum îşi aminteşte primarul localităţii Muereasca, unde s-a produs crima, Ion Ungureanu.

Femeia lucra ca liftier la Spitalul Judeţean Vâlcea. Au avut împreună un copil care, însă, a murit cu mulţi ani în urmă răpus de o boală necruţătoare, probabil cancer, mai susţin autorităţile.

În sat nu ştie nimeni de la ce anume a pornit neînţelegerea. Bărbatul era pensionar şi lucra cu ziua. 

Iniţial s-a ştiut doar despre incendiu. Ore întregi s-a acţionat pentru stingerea flăcărilor, în curte fiind depozitate foarte multe lemne de foc care riscau să se reaprindă. 

Abia 4 - 5 ore mai târziu, când au încercat să o anunţe şi pe fosta soţie despre ce se întâmplase în gospodăria lui Gheorghe, au găsit-o moartă, cu o rană în zona cervicală.

Criminaliştii şi procurorul de caz sunt acum la locul faptei pentru a afla amănunte.

- Ştirea iniţială - 

Un incendiu devastator a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Muereasca, judeţul Vâlcea. Evenimentul a fost anunţat în jurul orei 4:15. 

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit la faţa locului cu 3 autospeciale de stingere. 
 
O oră mai târziu de la anunţarea incendiului, în jurul orei 5:30 a fost găsit şi proprietarul, de către rudele acestuia, la aproximativ 100 de metri distanţă de casă. Semn că a încercat să fugă cât mai departe de incediu.
 
Numai că având arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului - pe mâini, picioare, faţă şi abdomen - n-a putut ajunge prea departe, probabil fie pentru a cere ajutor, fie pentru a se ascunde. 
 
O ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea l-a transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru îngrijiri medicale pe bărbatul în vârstă de 60 de ani.
 
Pompierii vâlceni au descoperit însă cauza: „utilizarea intenţionată a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului”. 
 
 
Acoperişul casei, o serie de bunuri şi zeci de metri cubi de lemne de foc şi cherestea de brad s-au trasformat în scrum.  
 
Ulterior, s-a aflat că înainte de a da foc casei, bărbatul şi-a omorât fosta soţie. La ea acasă. Acum se fac cercetări, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru a se afla motivul crimei, dacă prin incendiu a încercat să-şi ascundă urmele şi multe alte detalii.
 
Vom reveni cu amănunte.
citeste totul despre: