Violator în serie, arestat de poliţiştii din Ploieşti. Cine l-a surprins când încerca să violeze o minoră

Violator
în serie, arestat de poliţiştii din Ploieşti. Cine l-a surprins când
încerca să violeze o minoră

Demetrescu a fost eliberat condiţionat din închisoare. Făcuse 12 ani dintr-o pedeapsă de 15 ani primită pentru tentativă de omor şi viol

Francisc Demetrescu (38 de ani) din Ploieşti, recent eliberat din închisoare, a fost arestat preventiv sub acuzaţiile de viol, tentativă de viol, ameninţare şi furt. Bărbatul a fost prins de tatăl uneia dintre victimele sale în timp ce încerca să o batjocorească în maşină.

Francisc Demetrescu, un individ deosebit de periculos, recent eliberat din închisoare după 15 ani de pedeapsă, a fost prins din nou de către poliţiştii din Ploieşti. Pe numele său, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au emis mandat de arestare preventivă pentru o tentativă de viol, faptă din data de 1 iunie 2019, viol, faptă din noaptea de 22 spre 23 octombrie 2018, furt şi ameninţare.

Judecătoria Ploieşti a admis solicitarea procurorilor, astfel că Francisc Demetrescu a fost arestat preventiv în data de 11 iunie 2019.

Surse judiciare au declarat pentru ”Adevărul” că Francis Demetrescu a fost prins în fapt de către tatăl uneia dintre victimele sale, în timp ce încerca să o violeze în maşină. Aceleaşi surse au precizat că Demetrescu ar fi acostat-o pe adolescentă în zona Gării de Vest din Ploieşti şi ar fi dus-o într-o zonă ferită, unde avea parcată maşina. Prins asupra faptului, bărbatul a fugit, iar timp de două săptămâni a fost căutat de către poliţişti. A fost prins în data de 10 iunie pe o stradă din zona centrală a Ploieştiului.

În urma anchetei a reieşit că Demetrescu mai violase o altă fată, de data aceasta majoră, în luna octombrie anul trecut.

Violatorul ieşise din închisoare în vara anului trecut. A fost condamnat la 15 ani de detenţie pentru tentativă de omor

Violatorul din Ploieşti este un individ deosebit de periculos cu un cazier bogat. În anul 2003, a mai atacat o tânără în centrul Ploieştiului, pe care ulterior a dus-o cu forţa într-un pasaj pietonal unde a violat-o şi chiar a vrut să o omoare. Francisc Demetrescu a fost condamnat definitiv în 2006 la 15 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate şi tentativă de omor.

Şi-a ispăşit cea mai mare parte din pedeapsă la Penitenicarul Ploieşti, iar ultimele luni le-a petrecut la închisoarea din Mărgineni, judeţul Dâmboviţa. În august 2018, Judecătoria Găeşti admite propunerea de liberare condiţionată.

”În temeiul art. 59 Cod penal (1969) şi art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Demetrescu Francisc, Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Demetrescu Francisc de sub puterea mandatului (…) dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului, iar onorariul apărătorului din oficiu, Popa Mihaela, în cuantum de 130 lei, conform delegaţiei pentru asistenţă judiciară obligatorie seria DB nr. 5772/2018, va fi înaintat din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală: Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”

Sentinţa Judecătoriei Găieşti rămâne definitivă pentru că nu a mai contestat nimeni decizia, astfel că din vara anului 2018, bărbatul a fost liber.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: