VIDEO Autostrada Bucureşti - Ploieşti, cu o lună înainte de termen: gata şi nu prea

VIDEO Autostrada Bucureşti - Ploieşti, cu o lună înainte de termen: gata şi nu prea

Traficul este restricţionat la kilometrul 30

Cu o lună înainte de cel mai recent termen de finalizare, lucrările la Autostrada Bucureşti - Ploieşti sunt executate în proporţie de 97% pe unele porţiuni. După exproprieri şi neînţelegeri la contract, acum vremea rea este noua cauză de întârzieri

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi de luni bune suntem anunţaţi că stadiul execuţiei lucrărilor la Autostrada Bucureşti-Ploieşti e trecut de 90%, finalizarea întârzie! De la jumătatea lunii mai, cum era anunţat de fostul premier, termenul a fost din nou amânat, de data aceasta pentru 30 iunie. Tocmai înainte de „linia dreaptă", planurile constructorilor şi ale guvernanţilor sunt date peste cap de vijelii. Zilele acestea, un şantier din Prahova a fost blocat din cauza unei viituri.

O viitură produsă pe râul Prahova, în zona comunei Olari, a blocat, vreme de câteva zile, lucrările tronsonul din Autostrada Bucureşti - Ploieşti care traversează cursul râului. Din cauza ploilor abundente, debitul a crescut foarte mult, iar apele învolburate au cuprins un container adus de muncitori şi o macara, la kilometrul 48 al autostrăzii.

În ciuda acestei întârzieri, reprezentanţii companiei spun că, pe tronsonul din Prahova de care răspund ei, lucrările sunt gata în proporţie de aproape 97%. În zona podului peste râul Prahova, mai rămân de executat lucrările ce ţin mai degrabă de finisaje: borduri, parapeţi, scurgeri.

Tot la kilometrul 48, la podul peste Prahova, lucrătorii mai au de executat o apărare de mal, ceva mai de durată. De asemenea, pe o porţiune de mai puţin de 100 de metri, au de turnat covorul asfaltic, în zona podului, pe sensul de mers dinspre Ploieşti spre Bucureşti. În schimb, pe sensul de la Bucureşti la Ploieşti se poate circula deja, lucru pe care maşinile firmelor de construcţii îl fac de câteva săptămâni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!citeste totul despre: