Un nou incendiu a izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi

Un nou incendiu a izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi

Incendiul de la incineratorul de la Brazi FOTO - ISU Prahova

ISU Prahova a anunţat în dimineaţa zilei de luni, 14 iunie, izbucnirea unui nou incendiu la incineratorul de la Brazi. Flăcările ar afecta osuprafaţă de 100 de mp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou incendiu a fost sesizat prin apel la 112 la firma de colectare a deşeurilor periculoase din Brazi, judeţul Prahova.

Sesizarea a fost făcută la telefonul de urgenţă 112, Cel care a sunat a semnalat că la incineratorul de la Brazi iese din nou fum.

ISU Prahova a comunicat că la faţa locului a fost trimisă o autospecială de stingere. Conform pompierilor, este vorba de un incendiu în interior care afectează o suprafaţă de 100 de metri pătraţi,
 

În noaptea de 1 spre 2 iunie aici a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Un bărbat, angajat al societăţii ECO BURN, a intrat ilegal în depozitul unde se aflau sute de tone de deşeuri periculoase şi a provocat intenţionat o explozie. Ancheta a relevat faptul că bărbatul s-a sinucis, folosind o butelie aflată în depozit.

Focul a ars o noapte şi o zi, iar localnicii au primit mesaje RO-Alert din cauza norului gros de fum.

Explozia de la ECO BURN a adus la Ploieşti şefii din instituţiile de mediu, inclusiv ministrul Mediului a venit să verifice situaţia incineratorului.

Potrivit acestuia, în depozitul incendiat erau depozitate ilega peste 400 de tone de deşeuri periculoase.

Firma din Brazi avea activitatea suspendată din ianuarie, în urma retragerii autorizaţiei de mediu.

Citeşte şi:


Deşeurile de la incineratorul din Prahova ard mocnit la o săptămână de la explozie. Depozitul, inundat cu o mie de tone de apă

Specialiştii estimează că incendiul de la incineratorul din Prahova va produce fum încă o săptămână. Locul va fi inundat cu 300 de tone de apă
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările