Sabie de infanterie din secolul XIX şi o armă africană specială, în expoziţia temporară de arme albe de la Urlaţi

Sabie de infanterie din secolul XIX şi o armă africană specială, în expoziţia temporară de arme albe de la Urlaţi

Expoziţia cuprinde arme deosebite din colecţia Muzeului de Istorie Prahova. FOTO Adevărul

O expoziţie temporară de arme albe, printre care se află piese excepţionale din colecţia Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova va putea fi admirată de joi la Conacul Bellu din Urlaţi

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vernisează joi, 15 mai, de la ora 11.00, la Muzeul ”Foişorul Bellu” din Urlaţi, expoziţia temporară ”Arme albe din colecţia Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova”.

Expoziţia este o scurtă prezentare a istoriei armei albe, a evoluţiei acesteia în diferite zone geografice, mai ales că, de-a lungul istoriei, au fost confecţionate şi arme cu aspect bizar şi cu multiple funcţii.

O astfel de armă se găseşte şi în expoziţia de faţă, o sabie de infanterie din secolul al XIX-lea, cu dublă funcţie, având şi dispozitiv de tragere cu glonţ ataşat de gardă. O altă armă specială aflată în expunere este o armă africană cu o formă deosebită, ascuţită pe toate laturile, cu două colţuri, mâner din lemn, înfăşurat cu bandă subţire din alamă.

Programul de vizitare este de marţi până duminică între orele 9.00 – 17.00.

Vă mai recomandăm

Sportivii de pe Valea Prahovei sărbătoresc “Ziua Olimpismului” la Sinaia, alături de scrimerul Rareş Dumitrescu

FOTO Altfel de funcţionari. Consilier juridic din CJ Prahova, artist în origami

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările