Razie a inspectorilor OPC pe Valea Prahovei. Vizaţi, comercianţii care vând ”suveniruri” pe marginea DN1

Razie
a inspectorilor OPC pe Valea Prahovei. Vizaţi, comercianţii care vând ”suveniruri”
pe marginea DN1

Celebrele tarabe dintre staţiunile de pe Valea Prahovei, controlate de inspecotrii OPC

Inspectorii OPC au făcut o razie de amploare pe Valea Prahovei, vizaţi fiind în primul rând comercianţii care vând suveniruri pe marginea DN1.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Au fost controlate cunoscutele tarabe existente între staţiuni unde se vând, oficial suveniruri, dar în realitate multe dintre produse sunt jucării periculoase sau alte produse de calitate îndoielnică.

 Potrivit unui comunicat al ANPC, au fost identificate la comercializare ”diverse jucarii care prezentau abateri privind inscripţionarea numelui, a denumirii comerciale înregistrate sau a mărcii înregistrate a producatorului şi/sau a importatorului, precum şi a adresei la care acestia pot fi contactaţi , abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerinţele generale de siguranţă şi abateri privind declaraţia de conformitate. De asemenea se aflau la comercializare o serie de jucarii (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX”, se arată în comunicatul ANPC.

Jucării periculoase găsite de inspectorii OPC la tarabele de suveniruri de pe marginea DN1 FOTO ANPC

Au fost gasite la comercializare inclusive produse textile şi articole de uz casnic inscripoţionate cu branduri de renume Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan, Opel.

 „ …am observat că unii operatori economici, cu toate ca au mai fost consiliaţi în trecut, au ales să nu respecte cele semnalate de către această autoritate şi automat să nu respecte consumatorul. Aceasta acţiune, asa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment! …Cei care nu accepta acest lucru ar trebui sa se apuce de o alta activitate! ”, este precizarea preşedintelui ANPC

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: