Primele imagini de la locul unde s-a produs avalanşa care a surprins doi turişti. Salvamontiştii au reluat căutările pe Valea Morarului

Primele imagini de la locul unde s-a produs avalanşa care a surprins doi turişti. Salvamontiştii au
reluat căutările pe Valea Morarului

Cadavrul turistului mort în avalanşă va fi recuperat de salvamontişti FOTO Salvamont

Două echipe de salvatori montani au reluat, luni dimineaţă, căutările pe Valea Morarului, în munţii Bucegi, unde duminică după-amiază o avalanşă a surprins mai mulţi turiştii aflaţi pe un traseu închis iarna.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvamontiştii din Buşteni au urcat pe munte şi duminică, au identificat zona unde s-a produs avalanşa, au găsit cadavrul unuia dintre turişti şi au marcat locul. Din cauza întunericului, Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni, a decis să oprească operaţiunea de recuperare a cadavrului duminică seară pentru a nu expune salvatorii unor riscuri.

După cercetările la faţa locului, salvamontiştii au ajuns la concluzia că în avalanşă a mai fost surprins cel puţin un turist. Au ajuns la această concluzie pentru că la baza văii au fost găsite elemente de chipament care nu aparţineau bărbatului găsit mort.

Pe munte nu a nins foarte mult, dar din cauza viscolului,  în văi s-a depus un strat consistent şi instabil de zăpadă, iar pericolul unei alte avalanşe este real.

citeste totul despre: