Ploieşti: Unde se schiază în staţiunile de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada a atins 30 de centimetri pe pârtiile din staţiuni
Zăpada a atins 30 de centimetri pe pârtiile din staţiuni

Trei pârtii sunt practicabile, stratul de zăpadă având aproximativ 30 de centimetri, iar schiorii beneficiază de reduceri pe transportul pe cablu, putându-şi achiziţiona cartele la preţuri reduse pentru o zi întreagă.

Deşi sezonul de schi nu a fost deschis oficial, în staţiunile din judeţul Prahova turiştii deja au luat cu asalt pârtiile. De săptămâna aceasta, iubitorii sporturilor de iarnă pot schia în condiţii bune în Sinaia, Buşteni şi Azuga. În Sinaia, singura pârtie practicabilă în acest moment este Drumul de Vară. Pârtia are un grad de dificultate mediu şi o lungime de 2971,74 de metri. Stratul de zăpadă atinge 20 de centimetri.

Un drum dus-întors cu telecabina de la Sinaia la Cota 1400 sau de la Cota 1400 la Cota 2000 costă 28 de lei, iar o urcare sau o coborâre 16 lei. Copiii între 5 şi 12 ani beneficiază de o reducere de 50%. Preţurile pentru cei care vor să ajungă pe pârtie cu telescaunul sunt aceleaşi, iar pasionaţii de schi îşi pot achiziţiona un schi pass pentru toată ziua care costă 130 de lei.

Telescaun performant la Buşteni

Şi la Buşteni, iubitorii sporturilor de iarnă se pot distra pe pârtia Kalinderu. “Stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de centimetri şi se poate schi în condiţii bune. Asigurăm accesul pe pârtie cu telescaunul care are o capacitate de 1.200 de persoane pe oră şi este cel mai performant din ţară”, ne-a declarat Ion Vasilescu, şeful Serviciului pentru administrarea domeniului schiabil Kalinderu.

Un drum dus-întors cu telescaunul costă 16 lei, iar cu cât schiorii acumulează mai multe cartele, cu atât aceştia primesc bonusuri, o cursă ajungând până la 11-12 lei.

Şi la Azuga se schiază pe pârtia Cazacu pentru începători, aici existând un strat de 30 de centimetri de zăpadă artificială amestecată cu cea naturală. O urcare cu cele două teleschiuri care deservesc pârtia costă 5 lei.  

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, închirierea unui echipament complet de schi costă 30-35 de lei, iar unul de snowboard 40 de lei/zi. Cei care vor să se dea cu săniuţa trebuie să plătească între 10 şi 15 lei pe zi.

Cât costă să înveţi să schiezi

 Există şi şcoli de schi pentru turiştii care vor să se iniţieze în tainele acestui sport. În Sinaia, o oră de curs pentru o persoană costă 80 de lei, iar pentru un grup de cinci persoane preţul este de 50 lei pe oră. În Buşteni, preţul pentru cei care vor să înveţe să schieze este de 40-50 de lei pe oră. Pentru a schia singură, o persoană are nevoie de zece ore în medie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite