Cum erau încurajaţi românii să ceară rudelor din America medicamente vitale. Penicilina era furată la vamă şi trimisă în spitalele unde se tratau elitele partidului

Cum erau încurajaţi românii să ceară rudelor din America medicamente vitale. Penicilina era furată
la vamă şi trimisă în spitalele unde se tratau elitele partidului

Criza socio-economică din România care a urmat imediat după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar şi naţionalizarea marilor intreprinderi industriale, bancare şi de comerţ nu a afectat doar industria ţării, ci şi unul dintre cele mai sensibile domenii ale societăţii: asistenţa medicală.

Cine sunt cei doi traficanţi de droguri prinşi în flagrant la Ploieşti. Poliţiştii au intervenit după reclamaţia unui părinte disperat

Cine sunt cei doi
traficanţi de droguri prinşi în flagrant la Ploieşti. Poliţiştii au intervenit
după reclamaţia unui părinte disperat

Valentin Ion şi Alexandru Ionuţ Alexandru din Brăila sunt cei doi bărbaţi care au fost prinşi în flagrant, marţi 16 aprilie, în centrul Ploieştiului în timp ce vindeau substanţe interzise unor clienţi. Cei doi traficanţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Prahova, la solicitarea DIICOT Ploieşti.

„Bestia“ de la Ploieşti, tânărul care se filma în timp ce spărgea pahare în cap iubitei, condamnată la închisoare

„Bestia“ de la Ploieşti, tânărul care se filma în timp ce spărgea pahare în cap iubitei,
condamnată la închisoare

Robert Berechet, supranumit de presă ”Bestia de la Ploieşti”, pentru că şi-a filmat iubita în timp ce-i spărgea pahare în cap, a fost condamnat la închisoare cu executare. Pedeapsa a fost dată de judecătorii ploieşteni într-un dosar de pornografie infantilă. Bărbatul mai este judecat într-un alt proces pentru violenţă în familie.

Mulţi am urmărit, cu sufletul la gură, cele petrecute pe scena politică. După emoţii şi temeri care nu se mai terminau, am răsuflat uşuraţi. Dragnea a pierdut, dar România, noi, românii, am câştigat. Este important să păstrăm în arhiva conştiinţei naţionale un rezumat al zilei de miercuri, 3 aprilie 2019.

acum 22 zile · comentarii (21)

România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are un plan concret de a-şi mări substanţial producţia de gaze naturale. Nefiind conectată la alte pieţe regionale pentru a-şi diversifica sursele de alimentare, securitatea aprovizionării este neconsolidată.

acum 22 zile · comentarii (11)

În România nu a existat dizidenţă. Aici au existat doar cîţiva dizidenţi autentici şi o armată imensă de „dizidenţi impostori” şi luptători anticomunişti postfactum. În mediul intelctual nu prea au existat cîini de pază ci doar căţei de companie, căţei de curte. Asta e tradiţe mai veche. Care se repetă: stăpînii se schimbă, căţeii rămîn.

acum 22 zile · comentarii (49)

Săptămâna trecută a avut loc la Paris o întâlnire inedită care a marcat puternic aşezarea geopolitică globală. Este vorba despre o vizită bilaterală a preşedintelui chinez Xi în Franţa, dar acolo unde s-a întâlnit cu preşedintele francez flancat de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

acum 23 zile · comentarii (48)

Vizita Sanctităţii Sale, Papa Francisc, în România în 31 mai-2 iunie 2019 are o importantă semnificaţie geopolitică. Luptător convins împotriva politicilor anti-imigraţie, Papa Francisc transmite prin vizita sa un mesaj puternic guvernelor din Europa Centrală în favoarea deschiderii şi toleranţei. În plus, prin vizitarea unei ţări majoritar ortodoxe, România, Pontiful de la Vatican promovează ecumenismul.

acum 23 zile · comentarii (84)

Veaceslav Surkov, consilierul şi ideologul lui Vladimir Putin, a lansat, aşa cum o face periodic, un material în care anunţă perenitatea Putinismului, ca doctrină, şi noua ideologie de export a Rusiei, într-un material publicat în Novaya Gazeta.

luna trecuta · comentarii (41)

Cu ocazia extraordinară a vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureşti, prin măsurile stricte de securitate ce se impun, este nevoită să prelucreze date cu caracter personal şi chiar sa facă o profilare a participanţilor, condiţionând participarea de înscrierea nominală pe site-ul operatorului.

acum 23 zile · comentarii (2)

Ştiţi cum este când la finalul zilei, deşi îţi vine să te faci rulou şi să dormi un secol, totuşi alegi să mergi în parc pentru că un prieten bun îţi lansează invitaţia şi nu ar fi frumos să îl refuzi? Doar a zburat 800 de km ca să te vadă. Ei bine, nu poţi să te fofilezi şi nici să te faci rulou, se mai întâmplă! Aşa că ieşi, te bucuri să îl vezi, deşi caşti de 30 de ori pe minut.

acum 23 zile · comentarii (3)

Am citit de atâtea ori Căldură Mare a lui Caragiale, filmul cu Radu Beligan şi Marin Moraru nu cred că poate fi uitat de cineva, ba ţin minte şi teatrul radiofonic. Şi am considerat întotdeauna celebrul dialog ca o ficţiune, o născocire genială a imaginaţiei lui Caragiale. Asta până astăzi, când am realizat cu uimire că scena e reală...

acum 23 zile · comentarii (6)

O femeie, luptătoare anticorupţie şi complet începătoare în ale politicii, a câştigat, la 42 de ani, cursa pentru preşedinţia Slovaciei. Ei au reuşit să se adune în spatele unui avocate pentru drepturile omului şi contra corupţiei, cu un istoric public de asemenea procese, în vreme ce noi ne prezentăm la europarlamentare cu liste integral epurate de oricine s-a luptat pe bune cu statul prin procese pentru concetăţenii săi.

acum 23 zile · comentarii (0)

Pe măsură ce se apropie termenul pentru Referendum (26 mai), disputele dintre oponenţi devin tot mai crâncene. Fiind foarte atent la Legislaţia actuală (bună şi rea, cum este ea, fiind în tranziţie), Klaus Iohannis urmează să solicite Parlamentului o extensie a domeniului din care urmează să pună întrebarea, dincolo de domeniul juridic, deja aprobat.

acum 24 zile · comentarii (4)

Salut, Internet! Numele meu este Bogdan şi sunt elev în clasa a XII-a în Ploieşti. În judeţul meu nu au fost închise şcolile, în oraşul în care locuiesc nu a fost dată zăpada de pe drum, iar patinajul artistic este o probă obligatorie pentru toţi pietonii, deoarece autorităţile nu se ocupă corespunzător de treaba asta cu „iadul alb”.

acum 1 an · comentarii (29)

Ne hrănim cu bârfe şi cu scandaluri, băgăm certuri în sânge. Nu ne place să intervenim ca să aplanăm un conflict, indiferent că e vorba de cele de amploare în care pot exista repercusiuni serioase sau de cele ridicole în care îţi pierzi zâmbetul tâmp de pe faţă dacă le întrerupi, că doar eşti fanul lor. Cel mai rău e că nu eşti singurul.

acum 1 an · comentarii (23)
Postari Recente