Imagini apocaliptice cu brazi doborâţi de vijelie peste instalaţiile pârtiei Kalinderu din Buşteni. Staţiunea este fără apă

Imagini apocaliptice cu brazi doborâţi de vijelie peste instalaţiile pârtiei Kalinderu din Buşteni. Staţiunea este fără apă

FOTO Facebook Domeniul schiabil Kalinderu

Vântul extrem de puternic care a suflat cu pînă la 170 de kilometri pe oră a făcut prăpăd în Buşteni. Arbori imenşi au fost doborâţi peste instalaţiile domeniului schiabil Kalinderu, devenit impracticabil. Tot din cauza vântului puternic, o conductă de distribuţie a apei potabile s-a rupt, astfel că mare parte din staţiunea prahoveană este nealimentată.

GALERIE FOTO

Potrivit unei informări postate pe pagina de Facebook a domeniului schiabil Kalinderu, instalaţiile nu vor funcţiona din cauza arborilor imenşi doborâţi de vântul care în noaptea de miercuri spre joi a depăşit 120-170 de km/h peste linia telescaunului şi peste alte echipamente componente ale instalaţiei.

„La Domeniul schiabil Kalinderu instalaţiile NU vor funcţiona! Vântul a depăşit 120- 170km/h azi noapte la Kalinderu Buşteni (n.red. - judeţul Prahova). Suntem încă în curs de evaluare a pagubelor, vom începe degajarea arborilor de pe linia telescaunului, apoi vom constata starea instalaţiei. Domeniul Schiabil va rămâne ÎNCHIS! Revenim cu noi informaţii pe parcursul zilei! Multumim pentru înţelegere!“, este mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, din cauza vijeliei care s-a abătut asupra staţiunii montane conducta de distribuţie de la SC Hidro Jepi SA s-a rupt în noaptea de 5/6 ferbuarie 2020.

„Societatea Hidro Prahova SA anunţă oprirea apei în oraşul Buşteni, astăzi, 6 februarie 2020, in urma unei avarii majore semnalată în conducta de distribuţie de la SC Hidro Jepi SA, care s-a rupt în noaptea de 5/6 ferbuarie 2020, din cauza condiţiilor meteo. Sunt afectaţi de oprirea apei abonaţii care locuiesc pe următoarele străzi: Telecabinei, Aleea Silva, Unirii, Scolii, Caraiman, Cimitirului, Cuza Voda, Caporal Musat, Jepi, Fântînii, Erou Moldoveanu, Valea Alba, Buştenilor, Matei Basarab, Ştefan cel Mare, Arcului, Soarelui, Bulevardul Libertăţii - parţial, Griviţei, Erou Stănică, Erou Marin, I L Caragiale, Aleea Parcului, Paltinului, Vânători şi Palanca”, potrivit unei informări a societăţii, postată pe Facebook.

Hidro Prahova mai informează că “mai multe echipe de intervenţie lucrează pentru remedierea situaţiei“.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: