Fonduri suplimentare pentru spitalele care au tratat bolnavi de Covid-19. Milioane de euro daţi de CAS la Prahova

Fonduri suplimentare pentru spitalele care au tratat bolnavi
de Covid-19. Milioane de euro daţi de CAS la Prahova

Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti

Cele trei spitale din judeţul Prahova care au tratat bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 au primit de la Casa de Asigurări de Sănătate peste 9 milioane de euro, fonduri suplimentare pentru a acoperi cheltuielile de pandemie.

Banii sunt pentru lunile martie-iunie, perioadă în care în Prahova doar 396 de persoane erau testate pozitiv. Începând cu luna iulie, situaţia s-a schimbat radical. Numărul prahovenilor infectaţi cu noul virus s-a triplat în mai puţin de o lună.

În judeţul Prahova sunt trei unităţi medicale unde bolnavii infectaţi cu noul virus pot fi internaţi şi trataţi. Este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti care deţine şi secţia de Boli Infecţioase (Spitalul Movila), de Spitalul CFR, unde sunt internaţi suspecţii, dar şi cazurile uşoare şi Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport-Covid-19.

Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a primit finanţare suplimentară pentru lunile, martie, aprilie, mai şi iunie în valoare de 32.206.027,53 lei, Spitalul din Câmpina, 8.020 601,78 lei, iar Spitalul CF Ploieşti - 3.376 662,44 lei.

Conform raportărilor zilnice primite de la Prefectură, în data de 30 iunie 2020, în Prahova au fost raportate 396 de cazuri de persoane testate pozitiv COVID-19. 22 de zile mai târziu, numărul bolnavilor infectaţi cu noul virus s-a triplat. 

Astfel, în data de 22 iulie 2020, Prefectura Prahova anunţa că la nivelul judeţului numărul persoanelor testate pozitiv a ajuns la 1253 persoane.

Fondurile alocate până acum de CAS pentru spitalele care tratează pacienţi bolnavi de COVID-19 nu acoperă şi cheltuielile aferente lunii iulie, potrivit unor surse medicale.

Vă recomandăm şi: 

Noul coronavirus poate bloca activitatea celui mai mare producător de energie pe cărbune din România

În ce condiţii se va aplica carantina regională sau zonală. Ordinul ministrului Sănătăţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările