Concendierile masive anunţate acum o lună de noul preşedinte al CJ Prahova, blocate de instanţă

Concendierile masive anunţate acum o lună de noul preşedinte
al CJ Prahova, blocate de instanţă

Iulian Dumitrescu, noul preşedinte al CJ Prahova

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), anunţa la începutul lunii noiembrie desfiinţarea a 101 posturi din aparatul propriu al instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Erau vizaţi, conform şefului CJ, angajaţi „fără chef de muncă”, dar şi „pilele de partid”. Marea concediere s-a poticnit însă în instanţă, după ce mai mulţi angajaţi au atacat cu succes la Tribunalul Prahova hotărârea de reorganizare a aparatului de specialitate al CJ Prahova.

Patru dintre angajaţii vizaţi de concedieri s-au adresat secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Prahova şi au cerut suspendarea hotârârii CJ Prahova privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova. Aceasta ar fi trebuit să îşi producă efectul începând cu 1 ianuarie 2021.

În data de 16 decembrie, instanţa a dat dreptate angajaţilor, a admis cererea având ca obiect „suspendare executare act administrativ” şi a dispus suspendarea executării Hotărârii de Consiliu Judeţean Prahova până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anularea acesteia.

Decizia Tribunalului Prahova este executorie.

Dumitru Tudone, vicepreşedintele CJ Prahova, a declarat pentru „Adevărul” că decizia de suspendare va fi atacată cu recurs de Consiliul Judeţean Prahova la instanţa superioară, în termenul prevăzut de lege.

Acesta a precizat că dintre cei patru care s-au adresat instanţei de judecată, unul dintre ei şi-a retras cererea, astfel că în proces au mai rămas doar trei angajaţi ai CJ Prahova, nemulţumiţi de decizia noii conduceri de a face restructurări.

Tudone a precizat că deşi a fost propusă reducerea cu 101 posturi dintr-un total de 247 cât are în prezent aparatul de specialitat al CJ, asta nu înseamnă că vor rămâne fără loc de muncă tot atâtea persoane.

”Propunerea se referea la desfiinţarea celor 101 posturi, dar care nu sunt în totalitate ocupate în prezent. În realitate sunt câteva zeci de persoane”, a explicat vicepreşedintele CJ Prahova.

Acesta a adăugat că o parte dintre angajaţii vizaţi de restructurări şi-au depus dosarul de pensionare, iar alţii au reuşit să obţină transferul în alte instituţii ale statului, în special la primăriile din localităţile de domiciliu.

Pe aceeaşi temă:

Dunca face primele concedieri la CJ Caraş-Severin. Dispar 65 de posturi, majoritatea de la birourile instituţiei

Concedierile masive din Primăria Deva, suspendate. Zeci de poliţişti locali îşi păstrează posturile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările