Cimitirul evreiesc din Ploieşti, vandalizat de persoane necunoscute. Mai multe monumente funerare, distruse

Cimitirul
evreiesc din Ploieşti, vandalizat de persoane necunoscute. Mai multe monumente
funerare, distruse

Monumente funerare dintr-un cimitir evreiesc din Ploieşti au fost distruse de persoane necunoscute FOTO Facebook/Silviu Vexler

Mai multe monumente funerare din cimitirul evreiesc din Ploieşti au fost vandalizate de persoane rămase deocamdată necunoscute. Poliţia Prahova a deschis un dosar penal pentru distrugere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cimitirul evreiesc se află în imediata apropiere a cimitirului Viişoara din Ploieşti. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, au fost distruse aproximativ 20 de monumentele adiacente unei alei de tranzit.

Deocamdată poliţiştii ploieşteni nu cunosc cine sunt autorii, dar bănuiesc că ar fi vorba despre un grup de adolescenţi.

Informaţia legată de distrugerea cimitirului a fost făcută publică pe Facebook, de către deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

”Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta în Ploieşti.

Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi?

Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă.

Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie.

Din nou.

PS. : Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiţionalii copii minori?”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările