Ceaţă şi chiciură în Bucegi, la Cota 2000. La Sinaia, instalaţiile de transport se pot opri„ în orice moment”, anunţă administratorii domeniului schiabil

Ceaţă şi chiciură în Bucegi, la Cota 2000. La Sinaia, instalaţiile de transport se pot opri„ în orice moment”, anunţă administratorii domeniului schiabil

Masivul Bucegi şi crucea de pe Caraiman. Vedere dinspre Postăvaru Foto Shutterstock

Pârtiile din Sinaia, situate la 2000 de metri altitudine în Bucegi, sunt deschise, sâmbătă, însă administratorii domeniului schiabil al staţiunii atrag atenţia că, din cauza condiţiilor meteo, instalaţiile de pot opri „în orice moment”. Sus pe munte vântul suflă cu până la 50 de kilometri pe oră, este ceaţă şi se depune constant chiciură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telescaunul Soarelui a fost pornit sâmbătă şi telegondola de la Sinaia care urcă la cota 2000 în Masivul Bucegi funcţionează, însă condiţiile meteo nu sunt cele mai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. În Valea Soarelui este vânt moderat spre tare (45-50 km/h), iar vizibilitatea foarte redusă din cauza ceţii şi chiciură care se depune constant.

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, există riscul opririi instalaţiilor de sus în orice moment. Recomandăm achiziţia cartelelor pe puncte, a căror valabilitate este de 180 de zile. Cartelele de tip skipass se achiziţionează numai pe propria răspundere”, au transmis, sâmbătă, pe Facebook, administratorii domeniului schiabil din Sinaia.

Conform acestora, prognozele arată o tendinţă de creştere a vitezei vântului.
De altfel, spre deosebire de week-end-ul trecut, când rândul la telegondolă se întindea pe zeci de metri, oamenii înghesuindu-se să urce mai repede pe munte, sâmbătă puţini turişti urcă la Cota 2000 în Bucegi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările