Bărbatul acuzat că a spart sediul Poliţiei din Cornu, arestat preventiv după patru încercări. Ce le-a spus anchetatorilor

Bărbatul acuzat că a spart sediul Poliţiei din Cornu, arestat preventiv după patru încercări. Ce le-a spus anchetatorilor

Tânărul şi-a recunoscut faptele

Andrei Chiţu, bărbatul suspectat că a spart sediul Poliţiei din comuna prahoveană Cornu, a fost arestat preventiv. Decizia aparţine Tribunalului Prahova şi este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Chiţu, tânărul de 24 de ani, care a pus pe jar întreaga Poliţie din Prahova după ce a reuşit să spargă sediul postului din Cornu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este ce-a de-a patra încercare a anchetatorilor de a obţine aprobarea judecătorilor pentru cea mai grea măsură prevenitvă.

Andrei Chiţu a fost prins la sfârşitul lunii august, la doar câteva zile după ce a reuşit să intre prin efracţie în sediul poloţiei din Cornu. Atunci a fost arestat de Judecătoria Câmpina, dar ulterior a fost lăsat în libertate de Tribunalul Prahova.
Cât timp a fost liber, mai bine de o lună de zile, Andrei Chiţu s-a refugiat în Galaţi unde şi-a continuat activitatea infracţională, susţine surse apropiate de anchetă. A continuat să fure din magazine de electrocasnice, mai spun sursele citate.

Săptămâna trecută, poliţiştii prahoveni au făcut noi percheziţii în apartamentul din Galaţi unde Andrei şi fratele său locuiau fără forome legale. Aici au fost găsite o parte dintre obiectele furate de Andrei Chiţu din sediul poliţiei, dar şi alte obiecte despre care se crede că şi ele au fost sustrase din magazine.

Tânărul şi-a recunoscut fapta de data aceasta. Acesta nu a intrat în sediul poliţiei de la Cornu pe geam, aşa cum s-a crezut prima dată, ci forţând uşa.

Andrei Chiţu a fost prezentat din nou în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, doar că instanţa de drepturi şi libertăţi a Judecătoriei Ploieşti a decis doar arestul la domiciliu.

Anchetatorii au contestat decizia la Tribunal, iar judecătorii de aici a cosniderat că Andrei Chiţu prezintă un pericol public şi trebie arestat preventiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: