Alertă la Sinaia din cauza unor porci mistreţi. Animalele dormeau în spatele unui hotel

Alertă la Sinaia din cauza unor porci mistreţi. Animalele
dormeau în spatele unui hotel

Porcii mistreţi din Sinaia au fost tranchilizaţi şi duşi în mijlocul păduri FOTO Diana Frîncu

Animalele sălbatice care au început să coboare din păduri în localităţile din Prahova par că se înmulţesc de la o zi la alta. De data aceasta, alerta a fost dată la Sinaia, acolo unde doi porci mistreţi au fost capturaţi de pădurari după ce s-au plimbat nestingheriţi prin staţiune timp de mai multe zile.

Cei doi porci mistreţi au apărut pe străzile din Sinaia încă de la începutul acestei săptămâni. Au fost văzuţu de turişti în apropierea Castelului Peleş, pe drumul de lângă Mănăstirea Sinaia şi chiar în curtea Cazinoului din staţiune şi în parcul central.


Zonele unde a fost semnalată prezenţa animalelor au fost păzite de poliţişti locali şi de jandarmi, însă autorităţile locale au decis să apeleze la ajutorul pădurarilor pentru a lua mistreţii din mijlocul turiştilor.


Cosmin Mateescu, medic veterinar, a precizat că mistreţii aveau fiecar aproximativ 100 de kilograme, nu erau agresivi, dar exista un pericol real pentru că animalele sălbatice pot reacţiona violent în prezenţa oamenilor. Joi, mistreţii au fost găsiţi dormind pe o pajişte din spatele unui hotel din Sinaia. Au fost tranchilizaţi şi transportaţi în miljlocul pădurii de către vânători.

Vântorii au avut nevoie de patru ore să prindă sălbăticiunile care se plimbau prin staţiune FOTO Diana Frîncu

Este pentru a doua oară în acest an când porci mistreţi  sunt observaţi în centrul unei localităţi din Prahova. În urmă cu o lună, la Breaza, alţi doi mistreţi au fost prinşi în parcul central din oraş. Şi aceste exemplare au fost duse de vânători în pădure.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările