Stăpânii de sclavi de la Berevoeşti au mai primit o lună de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Cătălin Grancea este cel mai tânăr dintre stăpânii de scalvi de la Berevoeşti
Ionuţ Cătălin Grancea este cel mai tânăr dintre stăpânii de scalvi de la Berevoeşti

Tribunalul Argeş a judecat cererile de prelungire a arestului preventiv pentru 20 dintre cei 34 de inculpaţi din dosarul sclaviei de la Berevoeşti. Magistraţii au prelungit mandatele pentru primul lot acuzat de săvârşirea ororilor petrecute timp de aproape 12 ani în satul Gămăceşti. Începând cu data de 11 noiembrie, romii mai au de stat cel puţin o lună în arest.

Potrivit încheierii de şedinţă de marţi, 8 noiembrie, instanţa „admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art. 234 alin. 1 şi 236 Cod procedură penală, prelungeşte pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 noiembrie 2016 şi pînă la data de 10 decembrie 2016, inclusiv, măsura arestării preventive luată faţă de inculpatii Grancea Petre, Grancea Maria, Grancea Laurenţiu, Grancea Alin, Onică Cerasela, Furdui Ilie Valentin, Ggrancea Vasilica, Onică Ciprian Codruţ, Onică Aurel, Grancea Viorel, Grancea Silvia, Grancea Ionuţ Cătălin, Feraru Nicolae, Ferarau Mihaela, Brumaru Maria Cerasela, Brumaru Crinu Alin, Ferarau Costel, Feraru Liliana, Ferarau Vasile Mugurel, Murşavelea Elena Elena“.

Printre cei din primul lot în cazul cărora magistraţii au prelungit deja cu o lună arestul preventiv se numără şi cel mai tânăr dintre stăpânii de sclavi de la Berevoeşti, Ionuţ Cătălin Grancea (18 ani), care are şi alte antecedente de violenţă extremă, fiind judecat şi într-un alt dosar în care este acuzat că a bătut o vecină care a refuzat să facă sex cu el, şi căreia i-a furat două telefoane mobile şi o sumă de bani. Din lot face parte şi tatăl său, Viorel Grancea.

În dosarul ororilor de la Berevoeşti, cei doi Grancea sunt acuzaţi de a meninţări repetate şi regulate şi lovituri aplicate victimei în mod repetat şi regulat cu palmele, pumnii, picioarele, şi diverse obiecte contondente (furci şi topoare), „persoana vătămată fiind adusa în stare de aservire şi lipsire de libertate în condiţiile în care acesta era supravegheată permanent de persoanele menţionate mai sus, nu primea de mâncare decât o pâine pe zi şi nu a fost remunerată pentru munca prestată”, după cum se arată în referatul întocmit de către procurorii DIICOT Piteşti.

În acest prim lot sunt arestaţi şi alţi  trei inculpaţi din cel mai bine organizat grup care funcţiona în comunitatea de romi din satul Gămăceşti, grup din care fac parte şi cei doi Grancea, tată şi fiu. ”Onică Aurel, Grancea Viorel, Grancea Silvia, Grancea Ionuţ Cătălin şi Onică Ciprian Codruţ, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe baza relaţiilor de familie, pentru a acţiona în mod coordonat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, prin recrutarea de victime în scopul exploatării acestora prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi/sau de lipsire de libertate.” se arată în referatul întocmit de către procurorii DIICOT Piteşti

Cei 20 de romi ale căror mandate au fost prelungite pot face însă apel. Urmează ca şi celălalt lot de14 inculpaţi aflaţi în arest preventiv, plus cei 4 plasaţi în arest la domiciliu, să intre din nou în atenţia magistraţilor, care vor stabili dacă măsurile vor fi prelungite sau nu şi în cazul lor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite