Soţia inginerului decedat la Piteşti după ce a fost imobilizat violent: „Poliţia a ajuns mai rău ca Miliţia”

Soţia inginerului decedat la Piteşti după ce a fost imobilizat violent: „Poliţia a ajuns mai rău ca Miliţia”

Bărbatul a primit "lovituri cauzatoare de moarte", potrivit dosarului deschis la Piteşti.  FOTO Captură video

Familia lui Zaharia Barbu, bărbatul de 63 de ani din Piteşti, decedat după ce a fost imobilizat cu violenţă de poliţişti, condamnă intervenţia agresivă a oamenilor legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soţia lui Zaharia Barbu e indignată. 

„Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia. Miliţia nu ar fi făcut aşa ceva. Am ajuns ca în America”, a spus soţia inginerului, citată de gândul.ro.
 
Mama inginerului povesteşte, potrivit aceleiaşi surse, că a văzut când unul dintre oamenii prezenţi la locul în care fiul ei a fost imobilizat i-ar fi spus unui om al legii să nu îl mai lovească, moment în care un poliţist i-a spus că este deja mort.
 
Zaharia Barbu era un om mâhnit de boala soţiei. O spun cei care l-au cunosc şi care deplâng moartea violentă bărbatului.
 
 „Era un om liniştit şi cu bun simţ. În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia, din câte ştiu ar fi vorba de unele probleme psihice. Şi de aceea cred că începuse să bea mai des… Domnul Barbu era mereu foarte amabil. Mai mergea să bea la terasa aia de la autogară, ca să uite de necazuri… Însă nu era un om violent, dimpotrivă. Ultima oară l-am văzut cu trei zile înainte să moară, ne-am întâlnit în faţa blocului. Băuse ceva, se simţea, zâmbea prelung şi am schimbat câteva cuvinte, după care a intrat în bloc. De atunci nu l-am mai văzut. Domnul Barbu a fost coleg cu mama la Arpechim şi îmi spunea despre el că era un bun profesionist”, a declarat, pentru Adevărul, Andrei V., unul dintre vecinii lui Zaharia Barbu. 
 
Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, din Piteşti, a decedat vineri, 16 aprilie, după ce a fost trântit pe asfalt de către un poliţist. Omul a avut o moarte cruntă, conform rezultatelor preliminarii ale autopsiei.
 

Potrivit mdicului legist Dan Manu, „Cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică cauzată de comprimarea părţilor moi ale gâtului şi de torace. Victima avea mai multe leziuni traumatice în zona craniană, la gât şi torace".

Amintim că Tribunalul Argeş a dispus luni 19 aprilie arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi poliţişti din Piteşti care l-au imobilizat. Ilie Florea şi Daniel Drăghici vor sta în arest preventiv până pe 18 mai 2021.

Sursă Video: Facebook/Dan Barbu

Vă mai recomandăm şi:

Trecutul controversat al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean mort sufocat: a furat din banii unui bătrân înşelat

Doi poliţişti au fost reţinuţi în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în urma imobilizării VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările