Reţeta inedită de eclere cu căpşuni şi dulceaţă de cireşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eclerele cu căpşuni sunt uşor de preparat FOTO: prajituri-mancaruri.blogspot.com
Eclerele cu căpşuni sunt uşor de preparat FOTO: prajituri-mancaruri.blogspot.com

Eclerele cu căpşuni şi dulceaţă de cireşe reprezintă un desert inedit, delicios şi uşor de preparat. Iar cei mici se vor da în vânt după aceste eclere cu o altfel de umplutură.

Iată care sunt ingredientele de care aveţi nevoie pentru a prepara acest desert special: 250 grame căpşuni, 1 pacheţel praf budincă de vanilie, 350 ml lapte, 40 grame unt, 4 linguri zahăr, 1 praf sare, 100 grame făină, 100 grame ciocolată neagră, 100 ml smântână, 3 ouă, 100 grame dulceaţă de cireşe şi 50 grame zahăr pudră.

Radu Alexandrescu, maestru cofetar la un restaurant din Piteşti, ne-a spus că cum se pregăteşte umplutura pentru eclere: ”Căpşunile se pasează, iar praful de budincă se amestecă cu zahărul şi 5-6 linguri de lapte. Laptele rămas împreună cu căpşunile pasate se pun într-un vas pe foc şi se amestecă până la fierbere, se adaugă apoi praful de budincă, se amestecă şi se lasă la răcit”.

Pentru a prepara aluatul de eclere se pun într-un vas untul, 125 ml apă rece şi sarea şi se aduc la fierbere. După aceea se adaugă făina şi se amestecă până când aluatul se desprinde de pe fund. Se ia apoi vasul de pe aragaz şi se adaugă ouăle pe rând.

Următorul pas este acela de a întinde aluatul cu un poş şi de a îl porţiona în 12 fâşii cu lungimea de 10 cm. Fâşiile rezultate se pun într-o tavă de copt acoperită în prealabil cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de aproximativ o jumătate de oră. Eclerele se taie pe mijloc şi se lasă la răcit.

Pentru cremă, budinca se bate până se omogenizează. Următorul pas este de a bate smântâna până se întăreşte, după care se încorporează în budincă. Crema rezultată se întinde pe jumătăţile inferioare ale eclerelor, se adaugă dulceaţa de cireşe, se pun apoi deasupra jumătăţile superioare, se decorează cu zahărul pudră. După care se lasă la răcit.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite