Remedii simple cu miere şi lămâie pentru fierea leneşă

Remedii simple cu miere şi lămâie pentru fierea leneşă

Fot: pexels.com

Cea mai frecventă boală a cole­cis­tului este dischinezia bilia­ra (fierea leneşă), o problemă ce creează un lanţ întreg de afec­ţiuni şi tulburări, de la indigestie, con­stipatie şi migrene, până la apariţia calculilor biliari.

Cauzele îmbolnăvirii fierii sunt, de obicei, obezitatea, scădere rapidă în greutate, diabetul zaharat, colesterolul ridicat, consumul de alcool, alimentaţie bogată în zahăr/ dulciuri cu zahăr rafinat, alimentaţia fără grăsimi sau săracă în grăsimi care duce la lenevirea fierii, alimentaţie săracă în fibre şi vegetale, unele boli inflamatorii intestinale, parazitoze digestive, colonul iritabil etc. Ereditatea, utilizarea de contraceptive şi vârsta peste 40  pot fi considerate, de asemenea factori declanşatori.
 
Principalele simptome ale dischineziei biliare sunt durerea subcostală în zona dreptă după consumul alimentelor menţionate, greaţă, sensibilitate la anumite mâncăruri sau mirosuri, vărsături, uneori icter şi chiar febră.
 
Diagnosticul trebuie pus de un medic care şi recomandă dieta şi tratamentul alopat adecvat.
 
Este bine de ştiut însă că evitarea acestor probleme se face printr-o alimentaţie corectă, iar tratarea lor şi poate fi ajutată de câteva remedii simple. 
 
Un remediu naturist eficient în astfel de probleme este cel pe bază de ulei de măsline.
 
"Este un ingredient ce facilitează eliminarea secretiei biliare şi dizolvă calculii biliari. În fiecare dimineaţă se iau două linguri de ulei de măsline amestecat cu suc de lămâie, pe stomacul gol. Stai apoi culcat pe partea dreapta timp de o jumătate de oră  A astfel de cură durează o lună. Un alt remediu presupune un amestec în cantităţi egale, de miere de albine şi suc de lămâie. Se ia câte o linguriţă din acest preparat, înainte de mesele principale până când consumi întreaga cantitate (600 ml)", eplică specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: