Prima femeie prefect din istoria Argeşului: „Nu vreau ca oamenii să mai stea la cozi la instituţiile publice”

Prima femeie prefect din istoria Argeşului: „Nu vreau ca
oamenii să mai stea la cozi la instituţiile publice”

Emilia Mateescu este executor judecătoresc din 2011 FOTO: Facebook/Emilia Mateescu

De la sfârşitul acestei săptămâni, Emilia Mateescu este prima femeie prefect din istoria judeţului Argeş. Specializată în administraţie publică, Emilia Mateescu este executor judecătoresc de aproape 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ceea ce priveşte obiectivele sale pentru perioada următoare, Emilia Mateescu ne-a declarat: „O mare dorinţă a mea este ca drepturile oamenilor să fie respectate şi ca aceştia să nu mai stea la cozi la instituţiile publice şi să primească răspunsuri de la instituţii când îl cer, nu să aştepte săptămâni sau luni în şir. Dacă instituţiile publice ar funcţiona cum trebuie, oamenii nu ar mai fi puşi pe drumuri”.

Şi tot Emilia Mateescu mai consideră că „Trecem printr-o perioadă grea şi avem nevoie mai mult ca oricând să ne vindecăm. Risipa de resurse în cadrul serviciilor publice şi administrarea defectuoasă a instituţiilor publice trebuie să înceteze. Argeşul are din păcate are o istorie bogată de nereguli în administraţia locală. Iar aceste nereguli trebuie să înceteze”.

Absolventă de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, în specializarea Administraţie publică, Emilia Mateescu are un master în Drept la Universitatea Bucureşti şi urmează studii de doctorat la Universitatea din Craiova. Din mai 2011, este executor judecătoresc, iar acum trei ani a devenit membră USR.

Vă mai recomandăm şi:

Directorul regional peste DSP-urile din şapte judeţe, infectat cu SARS-CoV-2

Peste un sfert dintre localităţile din Argeş nu mai au vreun caz de COVID-19 de două săptămâni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările