Poftiți la gătit!

Poftiți la gătit!

Bucatarii se vor întrece în măiestrie

Timp de trei zile, între 24 și 26 iunie 2011, în parcarea Jupiter City are loc i un important eveniment gastronomic la care vă puteți demonstra talentul de bucătar: Campionatul internațional de gătit în aer liber – Pitești. pentru sâmbătă, organizatorii anunţă şi pregătirea unui record în gastronomie: cea mai mare tocană de pui musceleană

Ştiri pe aceeaşi temă

La trei ani de la înființare, Jupiter City organizează un concurs de măiestrie …la bucătărie.
“Este vorba despre cel mai mare eveniment gastronomic din Romania. Îi invităm pe piteșteni la un concurs de gătit, la muzică, degustări de vinuri, demonstrații cu maeștri bucătari! Invitat special este Maestrul Burc Tuncel, căpitanul echipei olimpice a Angliei, iar Antonio Passarelli va fi gazda evenimentului! Oaspeții noștri au șansa să vadă, în acțiune, cei mai tari bucătari din Romania, Israel, Anglia, Albania, Republica Moldova , Cipru, Palestina și nu numai! “, spune Cristina Fota, reprezentant Jupiter City.

De ce în aer liber?

Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei.
“Campionatul îşi propune să aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi. Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală”, la statut de artă presupune schimbarea unei mentalităţi împământenite’, explică  Oana Brânzaru, organizatorul evenimentului.

Concursuri pentru profesioniștiti și pentru amatori

Campionatul internaţional de gătit în aer liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor care n-au trecut de pragul propriei bucătării, dar care simt că au ceva de spus în ale gătitului.Și unii, și alții au ocazia de a da frâu liber creativităţii, fiindcă în competiție nu este impusă o tematică anume.
“Echipele din străinătate pe care le-am adus la Pitești au dat dovadă, aseară, de multă imaginație , reușind să gătească, în afara concursului, pentru o masă ad-hoc, o cină delicioasă, pentru 50 de persoane, cu numai 300 de lei. Iată că se poate!”, spune Oana Brânzaru.
Fiecare grupă este jurizată separat de către o comisie internațională, criteriile de evaluare fiind: gustul produselor culinare, prezentarea produselor culinare în forma finală, dexteritatea și igiena concurentului.


Cea mai mare tocană de pui musceleană


Sâmbătă, organizatorii anunţă şi pregătirea primului record în gastronomie stabilit la Jupiter City. Bucătari din echipa internaţională şi interconfesională Taste of Peace din Ierusalim vor găti Cea mai Mare Tocană de Pui Musceleană, reţeta gospodarilor din zona Mănăstirii Curtea de Argeş. În uriașa cratiță vor fi perpeliți nu mai puțin de 240 de pui. Demonstraţia gastronomică va fi omologată şi certificată în direct de către International Gastro Show Cooking Entertainment iar publicul va avea ocazia să deguste delicioasa tocană, dar şi alte specialităţi asociate cu băuturi deosebite.


Concurenții se bat pentru patru cupe. Principiul este următorul: concurentul care se apropie cel mai mult de 40 puncte câştigă Cupa secţiunii, iar cel care care obține cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei. Bucătarul care adună cele mai multe Cupe de etapă va fi câștigătorul Cupei Campionatului care se va ține, în toamnă, la Cluj-Napoca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: