Medic: „Căpuşa nu transmite imediat bacteria în sânge, ci are nevoie între 24 şi 72 de ore pentru a infecta gazda“

Medic: „Căpuşa nu transmite imediat bacteria în sânge, ci are nevoie între 24 şi 72 de ore pentru a infecta gazda“

Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni, dr. Alexandru Iacobescu

În ultima săptămână, la C.P.U. al Spitalului Orăşenesc Mioveni s-au înregistrat mai multe cazuri de persoane muşcate de căpuşe. Directorul medical al unităţii, dr. Alexandru Iacobescu, explică ce măsuri trebuie să luăm când mergem la iarbă verde şi la ce trebuie să fim atenţi.

Este esenţial să intervenim cât mai repede dacă am avut ghinionul să fim muşcaţi de căpuşe.
 
 "Căpuşele sunt insecte parazite ce se hrănesc cu sânge, iar prin muşcătură poate fi transmisă bacteria Borrelia, ce produce boala Lyme. Odata fixată pe piele, căpuşa nu transmite imediat bacteria în sânge, ci are nevoie între 24 şi 72 de ore pentru a infecta gazda, spune directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni, Alexandru Iacobescu, specialist în Chirurgie Generală.
 
Avertismentul medicilor e simplu : "Atenţie la muşcăturile de căpuşe!"
 
Temperaturile ridicate din această perioadă au favorizat apariţia unor paraziţi foarte periculoşi pentru sănătatea noastră: căpuşele.
 
În ultima săptămână, la C.P.U. al Spitalului Orăşenesc Mioveni s-au înregistrat mai multe cazuri de persoane muşcate de căpuşe.
 
"De câte ori mergem la iarbă verde este recomandat să ne aşezăm pe o patură, nu direct pe iarbă, şi, eventual, să purtăm pantaloni lungi, pentru situaţia în care ne plimbăm printr-o iarbă mare. Astfel, căpuşa să nu se poată fixa de picior. Să ne spălăm seara şi să ne inspectam pielea. Să utilizam spray-uri anticăpuşă, când mergem într-o zonă unde este posibil să fie căpuşe. Să consultăm medicul, dacă am găsit o căpuşă şi nu ştim de cât timp este pe piele, dacă nu am reuşit să o scoatem cu totul, sau dacă apare eritemul caracteristic la locul muşcăturii de căpuşă” mai spune dr. Alexandru Iacobescu.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările