Marele Dobrin, elogiat de jurnaliştii italieni: „A fost mai bun decât Hagi”

Marele Dobrin, elogiat de jurnaliştii italieni: „A fost mai
bun decât Hagi”

Nicolae Dobrin a fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României FOTO: universulargesean.ro

Site-ul italian de sport calciomercato.com, unul dintre cele mai apreciate din Peninsulă, i-a dedicat un foarte amplu articol marelui Nicolae Dobrin, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din toate timpurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub titlul „Dobrin, geniul pentru care Bernabeu a negociat cu dictatorul Ceauşescu. Mai bun decât Hagi, dar îi plăcea vinul”, jurnaliştii italieni de la calciomercato.com îi fac un portret extrem de detaliat lui Nicolae Dobrin, ales de trei ori cel mai bun fotbalist din România (1966, 1967, 1971). În amplul articol se face referire şi la relaţia conflictuală dintre Dobrin şi antrenorul Angelo Niculescu, ce a făcut ca Dobrin să nu joace nici măcar un minut la Campionatul Mondial din Mexic 1970.

Jurnaliştii din Italia precizează şi cum Santiago Bernabeu, preşedintele Real Madrid, a negociat cu Nicolae Ceauşescu pentru a îl transfera pe Dobrin de la FC Argeş la clubul din capitala Spaniei, oferind două milioane de dolari după ce l-a văzut pe Dobrin jucând excepţional în partida câştigată de piteşteni cu Real Madrid cu 2-1 în Cupa Campionilor în 1972. În articol se spune şi că una dintre cauzele eşecului transferului a fost faptul că regulamentul în vigoare la acea vreme prevedea clar că jucătorii români sub 30 de ani nu se pot transfera peste hotare, iar Dobrin avea doar 25 de ani.

„Dobrin avea absolut toate calităţile esenţiale pentru a juca fotbal la cel mai înalt nivel, o tehnică la un nivel de primă clasă şi un dribling absolut ieşit din comun. Dobrin se mişca pe teren cu o mare eleganţă şi juca mereu cu capul sus. Dobrin era un atacant complet. Hagi a fost un fenomen. Dar avea un singur picior genial. Dobrin a fost un „magician” cu ambele picioare”, scriu jurnaliştii de la calciomercato.com

În amplul articol dedicat lui Dobrin se mai precizează şi faptul că acesta nu era un „sfânt”, nu se dădea un vânt după pregătirile fizice înainte de meci şi că „îi plăcea vinul”. Însă atunci când intra în teren, Dobrin era un geniu.

Vă mai recomandăm şi:

Portarul care a jucat şi cu Dobrin, şi cu Hagi. Pe care îl consideră mai bun

A murit fostul mare fotbalist Viorel Turcu. Mesajul emoţionant al lui Duckadam

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările