Doi poliţişti din Argeş, trimişi în judecată pentru luare de mită. Cei doi s-au compromis pentru 100 de euro şi 200 lei

Doi poliţişti din Argeş, trimişi în judecată pentru luare de mită. Cei doi s-au compromis pentru 100 de euro şi 200 lei

Foto Facebook Poliţia Română

Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a finalizat recent urmărirea penală şi a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi, agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, în concurs real.
 
"În fapt, la data de 18.09.2016, cei doi inculpaţi, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, cu atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi aviz de poliţie rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu autoturismul de serviciu, au identificat un bărbat conducând pe drumurile publice – pe raza comunei Bradu, judeţul Argeş, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare fără valabilitate", se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş
 
Pentru a nu-i întocmi dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, au pretins şi primit suma de 100 de euro şi 200 lei.
 
Totodată, în aceleaşi împrejurări, unul dintre inculpaţi a solicitat denunţătorului să mute autoturismul în locul de unde l-a condus iniţial, lucru pe care acesta l-a şi făcut ca urmare a instigării organului de poliţie.
 
"În cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Argeş au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicat.
 Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: