Dezvoltatorii unui mall din Piteşti au sesizat Parchetul după ce doi cetăţeni le-au cerut 200.000 de euro în schimbul unei semnături

Dezvoltatorii
unui mall din Piteşti au sesizat Parchetul după ce doi cetăţeni le-au cerut 200.000 de euro în schimbul unei semnături

80 de milioane de euro vor fi investite în viitorul centru comercial şi vor fi create 1400 locuri de muncă FOTO: Prime Kapital

Compania Prime Kapital, care va investi 80 de milioane euro într-un centru comercial şi într-o pasarelă auto-pietonală la Piteşti, a sesizat Parchetul pentru şantaj după ce doi vecini au cerut firmei 200.000 de euro pentru a-şi da acordul pentru viitoarea pasarelă, ameninţând în cazul neprimirii banilor cu o acţiune în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse judiciare ne-au confirmat că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a fost înregistrată la începutul lunii aprilie o plângere prealabilă depusă de către compania Prime Kapital, plângere în care procurorilor le sunt aduse la cunoştinţă „faptele de natură penală săvârşite de către soţii Aurelia şi Marian Mincă din Piteşti, ce constau în acţiuni ce pot fi încadrate la prevederile art. 207 din Noul Cod Penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, sens în care solicităm tragerea la răspundere penală a celor doi făptuitori”. La plângere au fost ataşate mai multe documente.

Pe 14 martie, după mai multe discuţii telefonice cu cei de la Prime Kapital, Marian Mincă le-a trimis acestora un e-mail cu următorul conţinut: „Din discuţia avută la telefon şi pentru a fi de acord cu noua construcţie a Mall-ului care se doreşte să se construiască în Piteşti, cartier Tudor Vladimirescu, în calitate de vecini pentru ca noi să fim de acord dorim o despăgubire care s-a discutat telefonic de 200.000 euro pentru a ne da semnătura la notariat. În caz contrar noi vom acţiona cazul în Instanţă pentru că suntem foarte nemulţumiţi deoarece pasarela care se va face ne va periclita foarte mult liniştea cu haosul care va fi”.

Suma cerută de către familia Mincă nu are vreo justificare palpabilă în realitate, în condiţiile în care locuinţa acestora se află la câteva zeci de metri de viitorul pasaj, iar proiectul centrului comercial şi al pasajului are acord de mediu eliberat la începutul acestui an de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş. În plus, viitorul pasaj rutier, aşa cum reiese şi din documentele depuse la APM Argeş, se va face la o distanţă de 12,8 metri de cea mai apropiată locuinţă.

Viitorul centru comercial va genera 1.400 locuri de muncă

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall.

Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu Piteşti, în locul sit-ului industrial actual

Centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de muncă 

Proiectul va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de 55.000 m2 şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială. Ancora centrului comercial este reprezentată de un hipermarket Carrefour desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 m2. În completare, centrul va oferi argeşenilor o galerie comercială cu magazine de modă, ale celor mai relevante mărci pe piaţa din România şi diverse spaţii de petrecere a timpului liber: restaurante, cafenele, spaţii de joacă, cinema modern cu 8 săli de vizionare şi nu numai. 

În plus faţă de centrul comercial, Prime Kapital dezvoltă din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiţie de 6 milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalităţii după finalizarea construcţiei. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul oraşului. „Pasarela va fluidiza traficul din zonă şi va oferi pietonilor un mod sigur de a traversa calea ferată, prin comparaţie cu ce se întâmplă în prezent când, în lipsa unei infrastructuri adecvate, aceştia îşi riscă zilnic viaţa traversând la nivel cu liniile de cale ferată”, spun reprezentanţii companiei.  

„Proiectul va genera în mod direct 1.400 locuri noi de muncă fără a sacrifica locurile de muncă aferente activităţilor economice care se desfăşoară acum pe suprafaţa de 13 hectare. Toate activităţile ce au loc în prezent pe sit-ul industrial vor fi relocate, nu închise”, mai precizează reprezentanţii Prime Kapital. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările