În Argeş, peste 1300 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte

În Argeş, peste 1300 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte

Foto arhivă Adevărul

Traficul rutier a fost restricţionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judeţul Argeş) - Fundata (judeţul Braşov). Trei drumuri care traversează judeţul  sunt acoperite cu zăpadă, iar 1330 de utilizatori au rămas fără curent electric. Până la ora 22.00, în Argeş va fi Cod galben de vreme rea.Potrivit CNAIR,  sunt acoperite cu straturi de 1-3 cm de zăpadă mai multe sectoare de drumuri naţional care traversează judeţul Argeş. : DN 7 (Drăganu) în judeţul Argeş, DN 73 (Podu Dambovitei) în judeţul Argeş, DN 7C (Căpăţâneni), DN 7C (Piscu Negru) în judeţul Argeş,


"S-a acţionat pe întreaga reţea de drumuri judeţene, 1193.948km, pentru această acţiune folosindu-se o cantitate de 2500 tone material antiderapant.
S-a intervenit cu un număr de 47 autobasculante cu lamă şi RNSP, fiind montate, pe întreaga reţea de drumuri judeţene, 935 de parazăpezi.
În cadrul celor şase districte ce apartin Regiei Autonome de Drumuri Argeş RA  sunt stocuri suficiente de material antiderapant pentru perioada următoare şi suntem pregătiţi să acţionăm în cazul în care condiţiile meteorologice o impun” se  arată într-o informare a CJ Argeş privind activitatea de deszăpezire la nivel de judeţ.

Din cauza ultimelor ninsori, în judeţul Argeş, 1330 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

Cod galben de vreme rea în Argeş


Joi până la ora 20.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 - 90 de kilometri la oră, iar pe creste va atinge 120 - 140 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada.
 
Până la ora 17.00, va fi în vigoare o altă avertizare cod portocaliu emisă de meteorologi pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 - 85 de kilometri la oră şi temporar va ninge viscolit.
 
Judeţele vizate de cele două avertizări cod portocaliu emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.
 
De asemenea, până la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.
 
Conform ANM, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada.
 
Traficul rutier a fost restricţionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judeţul Argeş) - Fundata (judeţul Braşov) şi pe DN1, între Nistoreşti (Prahova) şi Braşov, în condiţiile în care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultăţi la urcarea drumului în rampă. De asemenea, în judeţul Gorj DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: