Un echipament agabaritic unicat de 105 tone, realizare de excepţie a unei firme româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la Piatra Neamţ, echipamentul a plecat spre Federaţia Rusă FOTO Dan Sofronia
De la Piatra Neamţ, echipamentul a plecat spre Federaţia Rusă FOTO Dan Sofronia

Utilajul agabaritic a fost proiectat şi realizat la Compania Mecanică de Echipamente Speciale Săvineşti, lider pe piaţa naţională şi a Europei de Est

Compania Mecanică de Echipamente Speciale Săvineşti are în portofoliu o nouă realizare de excepţie. Firma din apropiere de Piatra Neamt a livrat recent un sofisticat utilaj petrolier unicat către un partener extern, cel mai mare conceput în ţară, cu o greutate de 105 tone, o lungime de 22 de metri şi un diametru de trei metri. 

În limbaj tehnic, este vorba de un schimbător de căldură, care a ajuns în portul Constanţa pe un imens trailer auto, de aici plecând spre o rafinărie din Federaţia Rusă. Din punct de vedere al producţiei, echipamentul a necesitat cele mai avansate tehnici în ceea ce priveşte fabricarea, sudarea, tratamentul termic, asamblarea şi testarea. Iar studii foarte avansate în domeniu, cum ar fi simulări 2D, au fost esenţiale pentru optimizarea secvenţei de asamblare a componentelor interne. 

„Multumiri sincere tuturor celor care au contribuit la livrarea acestui proiect în termen, fără a neglija calitatea, esenţială pentru produsele noastre“, a declarat Anton Măzărianu, director general al firmei COMES. 

„Obiectivul este să devenim furnizor european principal“ 

În pofida condiţiilor economice grele, firma a investit masiv pentru creşterea capacităţii de producţie. După o hală inaugurată în 2020, care a costat circa 5 milioane de euro, urmează alta, la mijlocul acestui an, de aproximativ 4 milioane. Acestea au fost absolut necesare, societatea fiind lider în România şi în Europa de Est pe piaţa de utilaje pentru industria de petrol şi gaze, chimică, petrochimică, energetică şi nucleară, acum putând proiecta şi executa echipamente metalice grele de la 70 şi până la 200 de tone. 

Exportul reprezintă 70% din producţie. „Obiectivul nostru este de a deveni furnizor european principal pentru clienţi. Am făcut totul ca să ne dezvoltăm, avem piaţă şi avem comenzi. Suntem unicul producător român care mai poate fabrica astfel de echipamente“, susţine directorul general Măzărianu.chipamente“, susţine directorul general Măzărianu. 

COMES poate realiza echipamente uriaşe, de 200 de tone FOTO Dan Sofronia

commes1

Echipamentele COMES ajung la rafinării sau combinate din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia, Rusia, Belarus, Lituania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Nigeria sau Egipt. În prezent, este în derulare şi un contract de multe milioane de euro cu grupul LUKOIL. 

Vă recomandăm mai să citiţi: 

Zimbrii din Codrii Neamţului au nevoie de voturile românilor. „Participă“ la un concurs de talie mondială

Portrete de voievozi, domni şi regi pentru a marca 627 de ani de la prima atestare a unei celebre fortăreţe medievale

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite