Un bărbat a încercat să-i taie capul vecinului cu drujba. Victima a ajuns la spital cu răni grave la gât şi la mâini

Un bărbat a încercat să-i taie capul vecinului cu drujba. Victima a ajuns la spital cu răni grave la gât şi la mâini

O drujbă a fost folositâ ca armă într-un conflict s\ngeros. FOTO: Poliţia Română

Neînţelegerile dintre doi săteni din localitatea Moldoveni, judeţul Neamţ, au culminat în momentul când s-au întîlnit la hotarul dintre proprietăţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Patimile“ generate de divergenţele care au în prim-plan proprietăţile funciare continuă să provoace tragedii în lumea satului. 
 
Un astfel de caz s-a petrecut, recent, în comuna Moldoveni, judeţul Neamţ, şocând modul în care a înţeles să „rezolve“ o chestiune minoră unul dintre protagonişti. 
 
Vasile Porcescu, în vârstă de 36 de ani, şi-a atacat cu drujba pornită un vecin de 46 de ani, cu care nu se înţelegea de la delimitarea unei suprafeţe.
 
Hazardul a făcut ca cei doi să se întâlnească sâmbătă, 25 ianuarie, chiar la terenul cu pricina, numai că cel mai tânăr dintre ei avea la el o drujbă. 
 
Dorea să taie nişte copaci din perimetrul zonei de hotar a parcelelor, considerând că are dreptul, lucru cu care nu era de acord consăteanul său. 
 
De aici a pornit cearta, iar în scurt timp s-a ajuns la o altercaţie violentă. Vasile Porcescu a
pornit fierăstrăul mecanic şi, fără remuşcări, l-a folosit împotriva vecinului.
 

Leziuni la gât şi mâini

Acesta a suferit leziuni profunde în zona gâtului şi pe mâini, scăpând cu viaţă deoarece incidentul a fost observat de alţi săteni, sunându-se în timp util la 112. 
 
Autorul a plecat de la locul faptei, fiind ulterior depistat de anchetatori, iar victima a ajuns la Spitalul Roman, dar din cauza rănilor grave a fost transferat la o clinică universitară din Iaşi.
 
Ancheta a stabilit că leziunile produse au pus în pericol viaţa victimei, fiind vorba despre o tentativă de omor. La încadrarea faptei a contat şi faptul că „arma“ a fost folosită fiind vizat gâtul, o zonă vitală.
 
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ şi în temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a
inculpatului P. C. V., pentru tentativă la omor, prevăzută de art.32 Cod penal raportat la art. 188 al. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu date de 26.01.2020 şi pînă la data de 24.02.2020, inclusiv“, conform Tribunanlui Neamţ. 
 
Acuzatul a atacat măsura privativă de libertate, o decizie definitivă urmând a lua Curtea de Apel
Bacău.
 

 

Crimă între doi foşti prieteni

 
 
O altă faptă de violenţă extremă petrecută în judeţul Neamţ a fost comisă pe 27 ianuarie, în comuna Piatra Şoimului. 

Altercaţia dintre agresor, Ioan Răzvan Dascălu, în vârstă de 32 de ani şi victimă, Liviu Ioan Turnea, de 37 de ani, avea „rădăcini“ mai vechi. Cei doi au fost prieteni, dar în ultimul timp s-au certat, au avut conflicte şi situaţia între ei fiind tensionată. 

S-au întâlnit luni, sprea seară, într-o cârciumă din localitate. A fost momentul în care vechiul conflict s-a reaprins, iar Răzvan Dascălu şi-a atacat consăteanul cu un cuţit. 

A aplicat, la furie, şase lovituri în zona capului şi toracelui, una dintre ele secţionând pachetul vascular de la gît. Când a realizat ce grozăvie a produs, chiar agresorul a fost cel care a cerut ajutor la 112, însă echipajul medical de la Ambulanţa Neamţ nu a mai putut face nimic, declarând decesul.

Ieri, Dascălu a fost prezentat instanţei de la Tribunalul Neamţ, hotărându-se arestul preventiv, pentru o perioadă de 30 de aile, acuzaţia fiind omor calificat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: