Părintele Iustin, de la Petru Vodă, mesaj emoţionant către poporul român: „Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare”

Părintele Iustin, de la Petru Vodă, mesaj emoţionant către poporul român: „Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare”

Părintele Iustin Pârvu, de la mănăstirea Petru Vodă, Neamţ FOTO Adevărul

În chilia sa de la mănăstirea pe care a ctitorit-o, părintele Iustin Pârvu a primit zilele trecute vizita Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei. Duhovnicul miilor de creştini din ţară, a transmis două mesaje pentru poporul român şi pentru înalţii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a doua oară de la revenirea după operaţiile suferite la Cluj, părintele Iustin (94 de ani) a fost vizitat la chilia de la mănăstirea Petru Vodă de Mitropolitul Teofan, aflat în trecere prin Neamţ. La cererea înaltului ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, părintele arhimandtrit Iustin Pârvu, unul din cei mai preţuiţi duhovnici în viaţă, a transmis două mesaje adresate poporului român şi arhiereilor Bisericii.

„Poporul român… pentru poporul român este un cuvînt greu de spus. Poporul român este un popor biruit, pizmuit şi forţat, împins, fără stăpân. Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare. Toată lumea aceasta e fericită, e bucuroasă, are de toate, dar nu are cine să-i încălzească inimile, să-l poată menţine într-o unitate, aşa”, i-a spus părintele Mitropolitului Moldovei.

PF Teofan l-a întrebat apoi pe duhovnic ce să le transmită „fraţilor arhierei: Prea-Fericitului, fraţilor arhierei din Sfântul Sinod”.

„Dar dacă noi suntem… în starea aceasta de sărăcie, de lipsă, de mizerie, de prigoană… Ei trebuie să trăiască o vreme de prigoană care n-are soluţie, nu există … rezoluţii şi situaţii. Din noaptea aceasta şi până mâine noapte să rezolvăm problemele pe planul cel duhovnicesc, spiritual şi administrativ. Dacă nu va exista această unitate şi înţelegere, atunci nu putem face nimic. Nu putem face nimic. Să fim mulţumiţi, bucuroşi, să stăm drepţi, chivernisitori, cu răspunderea înaintea lui Dumnezeu de ceea ce am realizat, câte le-am făcut în viaţă. Dumnezeu să-i ocrotească”, i-a răspuns stareţul mănăstirii Petru Vodă.

La cererea sa, părintele Iustin a fost mutat de la mănăstirea Paltin, la chilia sa de la mănăstirea Petru Vodă. După două operaţii suferite la Cluj, starea sănătăţii este stabilă, dar se confruntă în anumite perioade cu probleme de insuficienţă respiratorie, pe fondul umezelii din atmosferă. Vineri, după slujirea Sfintei Liturghii, el s-a împărtăşit şi a primit pe seară vizita Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei.

 

Citeşte şi: Sute de preoţi şi enoriaşi au început rugăciunile pentru sănătatea părintelui Iustin de la Petru Vodă. La slujbele speciale, participanţii formează o inimă

FOTO Părintele Iustin a fost adus la Petru Vodă cu un elicopter pus la dispoziţie de Dorinel Umbrărescu

Părintele Iustin a trecut cu bine peste intervenţia chirurgicală de la Cluj. Următoarele 24 de ore sunt decisive pentru sănătatea duhovnicului de la Petru Vodă

 

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările