Lanţ de nelegiuiri comise de un bărbat: a condus beat şi fără permis, a bătut un poliţist şi a fugit din arestul la domiciliu

Lanţ de nelegiuiri comise de un bărbat: a condus beat şi fără permis, a bătut un poliţist şi a fugit din arestul la domiciliu

Pentru ultraj, un cetăţean din Neamţ a primit 2 ani şi 9 luni de detenţie. FOTO: adevarul.ro

Un bărbat din Piatra Neamţ aflat în arest la domiciliu după ce, beat fiind, a provocat un accident rutier şi a lovit un poliţist cu piciorul în plină figură, a ignorat consemnul şi s-a urcat iar băut la volan intrând cu maşina într-o casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parte din activitatea infracţională a unui bărbat din Piatra Neamţ i-a adus o condamnare cu executare, cazul ieşind în evidenţă prin „ardoarea“ cu care individul parcă şi-a dorit să ajungă în postura de arestat. 
 
Zilele trecute, Andrei Preda, în vârstă de 29 de ani, a primit o sentinţă de 2 ani şi 9 luni de închisoare, pentru ultragierea unui poliţist, instanţa obligându-l la plata a 3.000 de lei părţii vătămate şi 2.000 de lei cheltuieli judiciare. Nemţeanul mai este acuzat însă şi de producerea a două accident erutiere sub influenţa alcoolului. 
 
„Necazurile“ lui Andrei Preda cu justiţia au început în seara de 30 martie anul trecut, când, aflat la volanul unei maşini, a tamponat alt autoturism într-o intersecţie. Nimeni nu a fost rănit, însă incidentul a fost reclamat la numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului fiind trimis un echipaj de la Poliţia municipiului Piatra Neamţ. Poliţiştii au făcut cercetările constatând că şoferul părăsise locul accidentului, ulterior anchetatorii stabilind că acesta consumase alcool înainte să se urce la volan.  După ce a fost prins, comportamentul nemţeanului a fost total inadecvat, acesta fiind condus, în cele din urmă, şa sediul Poliţiei.
 
Încătuşat fiind, Andrei Preda a devinit agresiv, iar când a fost urcat în „dubă“ a lovit un poliţist cu piciorul în figură, agentul suferind răni pentru care a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale.

Pînă la arestare, a beneficiat de două ori de clemenţă

A doua zi, a fost făcută propunere de arestare preventivă, dar magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au dispus arestul la domiciliu. De clemenţă a mai beneficiat încă o dată la aceeaşi instanţă, care i-a permis să se deplaseze la serviciu în perioada cât era „consemnat“ la domiciliu. 
 
„Admite cererea formulată de inculpatul Preda Andrei de încuviinţare a părăsirii imobilului situat la următoarea
adresă: (...) şi permite inculpatului părăsirea domiciliului pentru prezentarea la locul de muncă, începând cu 01.08.2019, la sediul SC (...) SRL situat în (...), în fiecare zi, de luni până vineri, intervalul orar 08:00 - 16:30 , la care se adaugă timpul necesar parcurgerii traseului casă - sediul societăţii şi retur, sens în care va putea părăsi domiciliul începând cu ora 06:15 şi se va întoarce la domiciliu cel târziu până la ora 18:15“.
 
După o perioadă cât a stat departe de belele, Andrei Preda a recidivat, ieşind iar cu maşina la plimbare, din nou băut şi fără permis, astfel că în 21 februarie 2020 a comis încă un accident rutier. Testul alcoolscopic a indicat  0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au stabilit că era vorba tot despre Andrei Preda, care avea suspendat dreptul de a conduce vehicule şi că se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu. Pentru acuzele de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului a fost prezentat Judecătoriei piatra Neamţ, care, de această dată, l-a arestat preventiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: