DJ român condamnat drastic pentru trafic de ecstasy. Vindea pastile în cluburi la preţuri cuprinse între 80 şi 100 de lei

DJ român condamnat drastic pentru trafic de ecstasy. Vindea pastile în cluburi la preţuri cuprinse între 80 şi 100 de lei

Andru Botezatu va sta în închisoare 4 ani şi o lună FOTO: Facebook

Tânârul a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 2 luni de închisoare. În apel, sentinţa i s-a redus la jumătate, benefiind de legea protecţiei martorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andru Botezatu, un bucureştean de 25 de ani stabilit în Piatra Neamţ, a fost condamnat definitiv pentru infracţiunile săvârşite în timpul unor show-uri tehno în care era actorul principal. 

Profesa ca DJ şi organiza petreceri în cluburi selecte din Piatra Neamţ, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Cluj, prilej cu care plasa amatorilor droguri de mare risc.

Sentinţa definitivă în cazul său a fost pronunţată miercuri, 19 februarie, la Curtea de Apel Bacău, magistraţii reducând sentinţa la jumătate faţă de cea pronunţată de Tribunalul Neamţ în 2019, care era de 8 ani şi 2 luni.

Instanţa de apel a decis 4 ani şi o lună pe considerentul că Tribunalul Neamţ nu a reţinut în favoarea inculpatului un articol din legea pentru protecţie a martorilor, „Persoana care are calitatea de martor, în sensul art. 2 lit. a) pct. 1 (adică are calitatea de martor, potrivit Codului de procedură penală, şi prin declaraţiile sale furnizează informaţii şi date cu caracter determinant în aflarea adevărului cu privire la infracţiuni grave sau care contribuie la prevenirea producerii ori la recuperarea unor prejudicii deosebite ce ar putea fi cauzate prin săvârşirea unor astfel de infracţiuni - n.r.), şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege“. 

Au rămas nemodificate dispoziţiile prin care s-a dispus confiscarea de la Andru Botezatu a sumei de 180.900 de lei.

Ecstasy vândut în cluburi cu 80 - 100 de lei bucata

Anchetatorii au arătat că, în perioada iunie 2017- iulie 2018, inculpatul a comercializat droguri de risc în sumă de 20.800 lei, iar în perioada iunie 2017 - iulie 2018 de 160.100 lei. 

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe DJ de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, introducerea fără drept în ţară de droguri de risc, introducerea fără drept în ţară de droguri de mare risc, deţinerea fără drept de droguri de risc pentru consum propriu şi deţinerea fără drept de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

„Inculpatul avea ca principală activitate organizarea de petreceri tehno în cluburi de pe raza municipiului Piatra Neamţ, cît şi în alte judeţe - Iaşi, Bacău, Constanţa şi Cluj. Cu aceste ocazii,  inculpatul Botezatu Andru era însoţit de mai multe persoane de sex feminin care introduceau în cluburi drogurile de mare risc, respectiv ecsatsy, iar ulterior le predau inculpatului care le comercializa către consumatori, aproximativ 50-60 pastile ecstasy la un eveniment organizat, preţurile fiind cuprinse între 80 - 100 lei bucata“, conform DIICOT. 

Pentru a procura stupefiante, tânărul utiliza platforma Dark Net, la început în cantităţi mai mici, iar apoi a făcut comezi din ce în ce mai consistente, în principal ecstasy, şi „timbre“ LSD. 

Procurorii DIICOT au monitorizat activitatea acestuia şi au organizat un flagrant pe 27 august 2018. Atunci, Andru Botezatu, a fost depistat în Piatra Neamţ imediat după ce a ridicat de la un oficiu poştal două colete cu stupefiante venite din Olanda.

În interior erau 215 tablete de ecstasy şi două „timbre“ LSD. Douăsprezece persoane au ajuns la audieri, dar arestat a fost numai Andru Botezatu. DJ-ul a petrecut câteva luni în detenţie, la pronunţarea de ieri era în arest la domiciliu, aceste perioade urmând a se scădea din pedeapsa de executat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: