Cum a ajuns inculpat un român care a încălcat grav ordonanţele militare: a evadat din carantină ca să-şi bată soacra, dar a căzut de la etaj şi şi-a rupt piciorul

Cum a ajuns inculpat un român care a încălcat grav ordonanţele militare: a evadat din carantină ca să-şi bată soacra, dar a căzut de la etaj şi şi-a rupt piciorul

Momentul în care pietreanul e adus la centrul de carantină, după scandalul cu soacra. FOTO: tvmneamt.ro

Un bărbat de 35 de ani din judeţul Neamţ a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Claudiu Ciubotaru, zis „Omar“, de 35 de ani, este primul cătăţean din judeţul Neamţ trimis în judecată într-un dosar deschis în timpul pandemiei de coronavirus, cauză care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. 
 
Înainte de a ajunge în postura de acuzat, el a fost protagonistul unei întâmplări neverosimile, încercând să evadeze din centrul de carantină de la Liceul Economic din Piatra Neamţ cu nişte cearceafuri, dar a căzut de la etajul 2 al imobilului. 
 
 
Dosarul pe numele lui a fost deschis pe 24 martie 2020, iar zilele trecute procurorii au finalizat urmărirea penală, sesizând judecătorii. 
 
„La data de 11.05.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352, alin. 1, Cod penal. În fapt, la data de 24.03.2020, în jurul orelor 18:50, inculpatul a părăsit camera centrului de carantină instituţionalizată din cadrul Liceului Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamţ, situată la etajul 2 al clădirii, în care a fost amplasat în carantină, folosind cearşafurile din cameră pentru a coborî pe fereastră, circumstanţe în care a căzut“, conform unui comunicat al Parchetului Piatra Neamţ. 
 
Cauza a intrat pe rolul Judecătoriei Piatra Neamţ, însă momentan este în procedură de Cameră preliminară, care poate dura cel mult două luni, apoi procesul continuă cu administrări de probe şi audieri de martori. 
 
Dacă inculpatul va fi găsit vinovat de fapta reţinută în sarcina sa poate fi pedepsit cu închisoare de la 6 luni la 2 ani, sau amendă.
 

Soacra a cerut ajutor poliţiştilor pentru calmarea ginerelui

Povestea care avea să se sfârşească cu dosarul penal, a început pe data de 24 martie, când Omar era în stare de izolare la domiciliu de pe 18 martie, atunci când s-a întors din străinătate, se pare din Italia.
 
A rezistat închis în casă timp de şase zile, dar în a şaptea i-a venit chef să bea, aşa că a părăsit locuinţa, deşi ştia că nu are voie. A cutreierat prin oraş, s-a delectat cu alcool, iar în jurul orei 17.30 i-a
făcut o vizită soacrei, amintindu-şi că avea ceva divergenţe cu ea. 
 
Pe fondul consumului de licori bahice a izbucnit un scandal, iar femeia, speriată, a sunat la 112, solicitînd intervenţia forţelor de ordine.
 
„Bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamţ, se afla în autoizolare din 18 martie. A ieşit, a consumat alcool, iar pe fondul acestuia s-a dus la soacră acasă pentru a genera scandal. Aceasta a sesizat în mod
direct autorităţile, iar bărbatul a fost dus în centrul de carantină“, se preciza într-un comunicat al Prefecturii Neamţ. 
 
La imobilul unde este centrul de carantină, pietreanul a fost dus încătuşat de un echipaj de poliţie, care a fost însoţit şi de o ambulanţă. Bărbatul s-a manifestat agresiv, nu dorea carantinarea, dar a fost calmat în cele din urmă.
 
Toate acestea aveau loc în jurul orei 18.30. Peste jumătate de oră, un alt apel la 112, solicita o autosanitară deoarece un bărbat căzuse de la etaj. Era vorba despre Claudiu Ciubotaru, care încercase să fugă din centrul de carantină. Pentru asta şi-a confecţionat o funie, folosind
cerceafurile din cameră, dar acesta a cedat sub greutatea lui.
 
„Bărbatul a suferit o fractură deschisă şi a fost transportat la spital, cu stare generală bună“, mai transmitea Prefectura Neamţ. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii pentru toate aceste peripeţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările