Campanie cu capra şi iedul în centrul oraşului Piatra Neamţ. Mesajul PACT:„Ieşi din turmă!/Lasă-i în urmă“

Campanie cu capra şi iedul în centrul oraşului Piatra Neamţ. Mesajul PACT:„Ieşi din turmă!/Lasă-i în urmă“

Membrii PACT din Piatra Neamţ şi Tămăşeni în campanie cu capra şi iedul FOTO: facebook

Una din acţiunile de campanie cele mai bizare din această perioadă desfăşurate în Neamţ a avut loc în centrul municipiului Piatra Neamţ.

Membrii partidului Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi-au promovat duminică, 22 mai, mesajul „România are nevoie de o schimbare profundă de mentalitate!“ printr-o acţiune denumită „CapRe Diem!“ (o parafrazare a maximei latine „Carpe Diem“ - „Trăieşte clipa!“).
 
Pentru a fi cât mai convingători în faţa cetăţenilor, în piaţeta de sub Turnul lui Ştefan cel Mare de la Curtea Domnească, cei de la PATC au adus o capră şi un ied, pe nume Saşa şi Sonia. Prezenţa celor două patrupede a fost gândită pentru a transmite cât mai eficient mesajele îndreptate împotriva sistemului şi mentalităţii.
 
 
„Ele (caprele, n.n.) au ieşit din turmă pentru a se împotrivi unui tip de mentalitate nedreaptă şi care le vizează direct: <Să moară capra vecinului!>. Atâta timp cât acest tip de prejudecată persistă în mentalul colectiv ne diminuăm sistematic şansele de a evolua. Dorim ca alături de Sonia şi Saşa să încurajăm o relaţie de parteneriat, de colaborare cu vecinii, cu colegii şi chiar cu competitorii. Dintr-o astfel de colaborare am avea de câştigat cu toţii! Dacă vom continua să ne punem în continuare piedici... ne condamnăm generaţie cu generaţie la eşec!“, a explicat Andrei Carabelea, candidat pe lista formaţiunii la Consiliul Local Piatra Neamţ.
 
 
În timpul acţiunii, membrii PACT au purtat tricouri inscripţionate cu mesaje mobilizatoare precum:  „Ieşi din TURMĂ / Lasă-i în urmă!”, „26 de ani, am cam făcut-o de OAIE. Continuăm?”, „Până când vom fi OAIA neagră a Europei?”, „Lupul paznic la OI... Iar?” sau „Nu suntem MIELUŞEII lor!”.
 
 
 
 
 
 
     
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările