Voluntarii canadieni trudesc pe şantierul Habitat pentru sărmanii din Bihor

Voluntarii canadieni trudesc pe şantierul Habitat pentru sărmanii din Bihor

Canadienii muncesc pe şantierul Habitat pentru ca nevoiaşii din Bihor să aibă un cămin

Programul Global Village a adus anul acesta în Bihor 12 adolescenți și tineri din Canada care au decis să-și sacrifice vacanța pentru a fi de folos oamenilor săraci de la noi. Canadienii au fost pentru prima dată în România și au ales să muncească timp de 10 zile pe șantierul Habitat pentru Umanitate din Beiuș.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Voluntarii sosiți din Canada s-au înscris în acest program în luna iulie și s-au cunososcut între ei, pentru prima oară, aici", explică Emil Popa, managerul în comunicare al Habitat Beiuș.
Tinerii au decis să lucreze pe șantiere pentru că vor să învețe un lucru util și să facă un bine în același timp. „Nu e nimic rău să înveți să construiești o casă, din contră îmi este de ajutor. Chiar dacă nu am ridicat noi o locuință din temelii am învățat câteva lucruri de bază în acest domeniu", crede Brian, unul dintre voluntari.

„Tinerii ne-au ajutat să continuăm proiectul cu Căminul Felix, prin care oferim case familiilor care trebuie să elibereze căminul.  În tot acest timp au montat termoizolaţia la una din locuinţe, au pus pereţi din ghips-carton şi au turnat o fundaţie", completează Emil Popa.

Entuziasmați de bihoreni

Deși este doar un șantier pentru săraci, Habitat Beiuș este și o carte de vizită pentru Bihor. Atunci când au pauză de la orele de muncă, voluntarii vizitează împrejurimile. Peștera Urșilor de la Chișcău, Biserica de lemn de la Brădet și așezările din depresiune Beiușului sunt doar câtve dintre obicetivele pe care aceștia au avut ocazia să le admire.

„Sunt foarte încântat de această experienţă pe care o să o păstrez întotdeauna în inima mea. Oamenii de aici sunt deosebiţi, foarte primitori, deschişi şi gazde bune. Mâncarea este extraordinară, gustoasă şi savuroasă. Cu siguranţă o să mai repet această experienţă"  a declarat voluntarul Dane.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările